miercuri, decembrie 1, 2021

Persoanele care s-au îmbolnăvit deja de COVID-19 au o probabilitate substanțial mai mică de a contracta din nou virusul, cu un salt de zece luni, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii de la University

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

of College London (UCL) Institute of Health Informatics au analizat infecțiile la rezidenții și personalul de îngrijire la domiciliu din octombrie 2020 până în februarie 2021.

Ei au folosit testarea anticorpilor pentru a determina cine a fost infectat anterior cu virusul și i-au comparat pe cei care erau bolnavi anterior cu cei care nu au avut niciodată virusul.

Oamenii de știință au analizat datele strânse de la pacienții și personalul căminelor de îngrijire medicală din Anglia și au constatat că rezidenții au avut cu 65% mai puține șanse de a contracta virusul dacă l-au avut deja, în timp ce

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

membrii mai tineri ai personalului au fost cu 85% mai puțini susceptibili de a se îmbolnăvi din nou.

„Este o veste foarte bună că infectarea anterioară protejează împotriva reinfectării în această perioadă de timp. Riscul de a fi infectat de două ori pare a fi foarte scăzut. Faptul că infecția anterioară cu COVID-19 oferă un nivel ridicat de protecție pentru cei din cămine și îngrijitorii lor, având în vedere preocupările anterioare că aceste persoane ar putea avea răspunsuri imune mai slabe, este un lucru încurajator. Aceste descoperiri sunt deosebit de importante, deoarece acest grup vulnerabil

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

nu a fost în centrul multor cercetări”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Maria Krutikov, medic în cadrul Wellcome Trust din Marea Britanie, conform Daily Mail.

Cantitatea de anticorpi ce oferă protecție pentru cineva care a fost infectat cu Covid-19 este un subiect de inters pentru medici, cercetători și chiar politicieni.

În timp ce unii credeau inițial că obținerea virusului o singură dată îi va face siguri pentru viitor, de atunci s-a descoperit că o persoană o poate contracta infecția de două ori.

Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri