Sari la conținut

STUDIU. Barba și mustața sunt mai murdare decât toaleta

În pofida faptului, că mulți bărbați se mândresc cu barba sau mustața pe care o poartă, ei nu pot nega rezultatele științifice în domeniu. Astfel, cercetătorii au demonstrat, că barba lor conține aceleași bacterii (și în același număr) ca și toaleta.

Cercetarea a fost efectuată de specialiștii Universității din New-Mexico. Experții au colectat mostre de microfloră din bărbia voluntarilor cu ajutorul bețișoarelor igienice, după care le-au supus unei analize microbiologice de laborator.

Chiar dacă, mare parte a bacteriilor, care se acumulează pe barbă sau mustăți sunt inofensive, în mostrele tuturor bărbaților care au participat la studiu, pe față au fost depistate aceleași bacterii, în care abundă toaletă.

Specialistul în microbilologie, John Golobich susține, că ”aceleași tipuri de bacterii pot fi găsite în fecale umane”. Și adaugă: când părul de pe față se transformă în barbă, aceasta nu este igienică, dar mai este și periculoasă pentru sănătatea atât a celor care o poartă, dar și a celor din jur.

Citeste si:

Golobich susține, că: ”Unii bărbați au pe barbă mai multe bacterii periculoase, decât se conțin în fecale lor. Am bănuit că situația este deplorabilă, însă nu am crezut, că într-atât. Am fost mirat de rezultatele analizelor. Ele într-adevăr provoacă îngrijorare pentru sănătatea publică”.

Medicul recomandă bărbaților care nu-și imaginează viața fără barbă, să se abțină de la scărpinatul ei cu degetele. Și în general, să-și țină mâinile mai departe de față!

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.