Sari la conținut

Studiu: Cancerul, diabetul și bolile de inimă se numără printre cele 10 afecțiuni care vor afecta omenirea în următorii ani

Boli cardiace
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Raport devastator despre sănătatea cardiovasculară în SUA

Studiu: Cancerul, diabetul și bolile de inimă , printre afecțiunile care vor afecta omenirea. Potrivit oamenilor de știință,  o serie de boli vor înregistra o creștere a numărului de pacienți în următorii ani. Iată care sunt cele 10 boli care vor înregistra o creștere abruptă a numărului de cazuri în viitor.

Schimbare rapidă a stilului de viață al oamenilor care, la rândul său, a dus la o creștere a numărului de diverse boli. Acest lucru se poate dovedi dăunător nu numai pentru sectorul sănătății, ci și pentru creșterea socio-economică generală a acesteia. Iată 10 afecțiuni de sănătate care vor înregistra o creștere rapidă a numărului de pacienți în următorii ani.

Sursă: BBC

Cancer

Potrivit unui raport al OMS, se așteaptă ca numărul pacienților cu cancer să crească vertiginos în următorii ani. Raportul afirmă că 1 din 10 persoane va deveni pacient al unei forme de cancer. Cancerul de sân a crescut deja între 1,4 % și 2,8 % anual, majoritatea cazurilor fiind raportate în zonele urbane.

Studiu: Cancerul, diabetul și bolile de inimă se numără printre cele 10 afecțiuni care vor afecta omenireaa în următorii ani

Un studiu realizat în  2019 a raportat că aproape 14 % dintre cuplurile căsătorite erau afectate de infertilitate, majoritatea cazurilor fiind din nou raportate în zonele urbane. Raportul a precizat că 1 din 6 cupluri suferea de această problemă, iar numărul va crește probabil la 10% în anii următori. Conform studiului, acest lucru este legat de toxinele din mediul înconjurător și de bolile legate de stilul de viață etc., care pot provoca infertilitate în rândul oamenilor.

Anomalii congenitale

Aceasta este cauzată genetic, de expunerea la elemente toxice, de anomalii congenitale sau malformații. Potrivit studiilor, acesta este al treilea cel mai frecvent motiv de mortalitate infantilă.

 

Cataractă

Cataracta este principala cauză pentru care 17,7 milioane de oameni își pierd vederea. Afecțiunea se dezvoltă atunci când îmbătrânirea sau rănirea modifică țesutul care alcătuiește cristalinul ochiului.

Proteinele și fibrele din cristalin încep să se descompună, ceea ce face ca vederea să devină încețoșată sau tulbure. Unele tulburări genetice moștenite care cauzează alte probleme de sănătate pot crește riscul de cataractă. Cataracta poate fi cauzată, de asemenea, de alte afecțiuni oculare, de intervenții chirurgicale oculare anterioare sau de afecțiuni medicale precum diabetul.

Pierderea auzului

Studiile au raportat un număr mare de persoane care își  pierd auzului. Acest lucru se datorează în mare parte nivelului ridicat de zgomote și faptului că oamenii locuiesc în case aglomerate.

Diabet

Această boală este răspândită în întreaga lume, cu 75 de milioane de cazuri. Diabetul poate duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi inima, rinichii și multe altele.

Boli de inimă

Aproximativ 55 de milioane de personae suferă de un anumit tip de boli cardiovasculare din cauza stilului de viață sedentar și a dietei nesănătoase.

Obezitatea

Obezitatea este o boală legată de stilul de viață și despre care se spune adesea că este poarta de intrare către alte boli. Se spune că, până în 2030, numărul copii obezi din lume se va mări.

Căderea părului

Căderea părului era considerată la un moment dat un fenomen ereditar, dar acum oricine poate fi afectat de ea. Ceea ce este inedit este faptul că această afecțiune  îi lovește pe bărbați încă de la 20 de ani. Aceasta este, din nou, în mare parte, o boală legată de stilul de viață. În timp ce căderea părului în sine nu este o amenințare pentru viață, dar poate avea un efect psihologic sever asupra indivizilor, ceea ce poate duce la alte probleme de sănătate, potrivit timesnownews.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel