Sari la conținut

STUDIU – Copiii care petrec mai mult timp afară văd mai bine

Un studiu desfășurat în China a scos la iveală faptul că mai multă activitate desfășurată afară previne apariția miopiei în cazul copiilor. Conform specialiștilor, studiul riguros și timpul limitat petrecut afară face ca aproape 90% dintre copii să sufere de miopie și să trebuiască să poarte ochelari.

Aceștia au analizat 4000 de copiii, pe care i-au împărțit în două grupuri. Unul care a petrecut 40 de minute în plus jucându-se afară și unul de control, care a rămas la aceleași obiceiuri. Statisticile au arătat că timpul în plus petrecut afară a contribuit la scăderea incidenței miopiei cu 23%.

Cercetătorii încă nu sunt siguri care este motivul pentru care lumina naturală ajută la prevenția miopiei, însî recomandă limitarea timpului petrecut în fața laptopurilor și a tabletelor și prelungirea timpului de stat afară.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel