Sari la conținut

STUDIU: De ce copiii prezintă un risc redus de răspândire a coronavirusului?

Copiii din școala primară prezintă un risc redus de răspândire a coronavirusului, atestă un nou studiu privind modul de transmitere. De ce, însă, adulții au un risc mai mare de a transmite virusul și care este diferența în cazul copiilor?

Copiii de până la 10 ani produc o cantitate mai mică de aerosoli (particulele virale prin care virusul se răspândește), motiv pentru care prezintă un risc redus de a transmite virusul, spre deosebire de adulți.

Aerosolii, picăturile mici care sunt emise atunci când respirăm, sunt al doilea mod cel mai frecvent de răspândire a coronavirusului, după picăturile mari care provin din tuse sau strănut, susțin cercetătorii studiului, efectuat în Germania, potrivit The Independent.

Copiii de până la 10 ani prezintă un risc redus de răspândire a coronavirusului

„Copiii de vârsta de școală primară emit același volum de particule atunci când vorbesc ca și adulții atunci când respiră.”, a declarat profesorul Dirk Mürbe, liderul studiului.

Expertul a afirmat că acest studiu ar trebui să le permită oficialilor germani din domeniul sănătății publice să „evalueze mai bine riscul de infecție” atunci când se iau în considerare regulile pentru școlile primare.

Studiul, realizat de Universitatea Tehnică din Berlin și de spitalul didactic Charite, a examinat picăturile de aerosoli emise de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani de la corurile de copii din Berlin.

„Volumul redus de aerosoli și disponibilitatea testării înseamnă că putem evalua mai bine riscul de infecție și putem stabili condițiile potrivite atât în ​​clasă, cât și pentru activități extracurriculare.”, adaugă prof. Mürbe.

Școlile din Germania s-au redeschis în februarie, dar multe părți ale țării au menținut clase mai mici închise și insistă asupra distanțării sociale atunci când vine vorba de activități extrașcolare, cum ar fi cântatul la cor. Germania intenționează să pună la dispoziție suficiente doze de vaccin anti-COVID pentru a oferi o primă doză tuturor copiilor cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august, a precizat joi Ministerul Sănătății din această țară. După un început lent al lansării  campaniei sale de vaccinare, Germania a crescut ritmul vaccinărilor și a impus măsuri de blocare la nivel național, care sunt acum ridicate.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel