STUDIU : Dragostea trece prin stomac pentru ea

STUDIU : Dragostea trece prin stomac pentru ea
STUDIU : Dragostea trece prin stomac pentru ea

Se credea până acum că dragosteatrece prin stomac pentru un bărbat şi cu cât îl hrăneşti mai bine cu atât mai înclinat va fi ca să te placă. Se pare, că un studiu publicat în revista Appetite contravine această practică. Femeile sunt şi ele stimulate de mâncare.

Autoarea studiului, Ely Alice, a demonstrat acest lucru printr-un experiment. A ales 20 de femei, 10 care au ţinut cel puţin 2 diete în viaţa lor şi 10 care nu au ţinut nicio dietă. Le-a ţinut 8 ore de la ultima masă şi le-a arătat imagini romantice, precum cupluri care se sărutau, se ţineau de mână etc şi imagini neutre. Apoi, le-au fost măsurate undele creierului. Până în acel moment, activitatea cerebrală era normală.

După ce au băutură nutritivă de 500 de calorii, care să le înlocuiască o masă şi să le dea senzaţia de saţietate, femeile s-au uitat iar la imagini. S-a descoperit că cele care au ţinut diete, erau mult mai înclinate să le placă aceste imagini, adică mult mai deschise către stimuli romantici.

Acest lucru este posibil, deoarece creierul funcţionează pe un sistem de recompense, iar pentru femei, mâncarea funcţionează ca o recompensă şi sunt mult mai fericite.

Ca să pună teoria în practică, mai multe studii trebuie făcute pe un eşantion mai mare de femei, însă, ideea descoperită este cu adevărat interesantă. Strategia pentru bărbaţi este ca la prima întâlnire să îşi ducă partenerele la un restaurant elegant unde se mânâncă bine.

A.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook