joi, octombrie 6, 2022

STUDIU: Efectele unui război nuclear. Miliarde de oameni pot muri, de foame sau în explozii.  Iar posibilitatea unui astfel de război este mare.

Despre posibilitatea unui război nuclear se tot vorbește de ceva vreme, efectele acestuia fiind devastatoare. Dacă Rusia și SUA și-ar folosi 90% din capacitatea armelor nucleare, ar putea muri peste cinci miliarde de oameni.

„Rezultatele studiului ne arată un singur lucru: Trebuie să prevenim un război nuclear. Acesta nu trebuie să se întâmple”, spune Alan Robock, profesor de Științele Climatice în cadrul Departamentului de Științele Mediului la Universitatea Rutgers-New Brunswicj și coautorul studiului.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Oamenii de știință au publicat rezultatele cercetărilor în revista Nature Food.

Trebuie interzise armele nucleare

Potrivit cercetătorilor, în cazul în care Rusia și țările NATO vor folosi mai mult de 90% din arsenalul nuclear mondial, în zona teritoriilor atacate vor apărea furtuni, peste 165 de milioane de tone de funingine vor fi eliberate în atmosferă.

„Dacă armele nucleare există, acestea pot fi folosite. Lumea a fost aproape de un război nuclear de câteva ori deja”, a mai spus profesorul Robock.

În opinia sa, „interzicerea armelor nucleare este singura soluție pe termen lung”.

„Tratatul ONU pentru interzicerea armelor nucleare a fost ratificat de 66 de națiuni, dar de niciuna dintre cele nouă state nucleare. Munca noastră clarifică faptul că a venit momentul ca aceste nouă state să asculte știința și să nu mai amenințe lumea”, a mai semnalat profesorul Robock.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private