vineri, februarie 26, 2021

Jocurile video nu au fost privite cu ochi buni la început, ba chiar se spunea că promovează un comportament violent. Iată că un studiu al cercetătorilor din China, a scos la iveală că jocurile video de acţiune stimulează diverse regiuni din creier şi conexiunile dintre neuroni

Jucătorii de jocuri video de acţiune (AVG) au mai multă materie cenuşie care îmbunătăţeşte răspunsul cognitiv şi memoria în diverse subregiuni ale creierului. AVG-ii sunt cunoscuţi pentru coordonarea lor foarte bună creier-ochi-mână .

Pentru studiu au analizat la RMN , 27 de campioni naţionali şi internaţionali la concursuri de gaming şi 30 de amatori. Au descoperit că insula, o importantă regiune din creier care controleză atenţia şi şi funcţiile senzomotorii este stimulată în timp ce experţii joacă faţă de amatori.

Concluziile studiului nu spun că ar trebui să ne închidem în casă şi să stăm doar în faţa calculatorului. Creierul este dezvoltat şi antrenat şi cu ajutorul cititului, studiului, activităţilor fizice şi relaxării.

A.

 

Ultimele stiri

Parteneri