Categories: Ştiri sănătate

Studiu: Melatonina poate trata Covid-19, potrivit cercetătorilor

Potrivit unor studii, melatonina poate fi un tratament optim pentru pacienții care manifestă simptome specifice Covid-19.

Conform WebMD, melatonina poate fi un posibil tratament pentru pacienții care au contractat virusul. Studiul a fost efectuat de Clinica Cleveland, urmat de publicarea în jurnalul PLOS Biology.

Hormonul, care este de obicei utilizat pentru a regla ritmul circadian și etapele de odihnă, a fost asociat cu o probabilitate redusă de a fi infectat.Mai exact, s-a înregistrat o șansă de infectare cu 30% mai mică. Cu toate acestea, studiile nu sunt concludente la acest moment, fiind necesare mai multe cercetări.

În această privință, medicii nu recomandă sub nicio formă ca melatonina să fie administrată fără sfatul medicului. Ca orice medicament, are indicații și scopuri bine stabilite în tratarea unor afecțiuni și nu este recomandat consumul fără un plan medical aprobat.

Studiile nu sunt complete, însă descoperirile bazate pe această idee sunt promițătoare. Asocierea dintre melatonină și boala dezvoltată de coronavirus ar putea oferi cercetătorilor o nouă perspetivă în ceea ce privește tratamentul pacienților.

Echipa a analizat o serie de date ale pacienților infectați cu SARS-CoV-2 de la clinica Cleveland. În urma cercetării, au observat că administrarea de melatonină era asociată cu o rată mai scăzută de infectare.

”Studiile recente evidențiază cum Covid-19 este o boală sistemică ce afectează mai multe tipuri de celule, țesuturi și organe. Descoperirea legăturilor dintre virus și alte afecțiuni este cheia necesară pentru a înțelege cum se manifestă Covid-19. Astfel, putem descoperi tratamentele cele mai eficiente”, a susținut Feixiong Cheng, liderul studiului și cercetător al Clinicii Cleveland.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

39 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică