miercuri, august 4, 2021

Potrivit unor studii, melatonina poate fi un tratament optim pentru pacienții care manifestă simptome specifice Covid-19.

Conform WebMD, melatonina poate fi un posibil tratament pentru pacienții care au

contractat virusul. Studiul a fost efectuat de Clinica Cleveland, urmat de publicarea în jurnalul PLOS Biology.

Hormonul, care este de obicei utilizat pentru a regla ritmul circadian și etapele de odihnă, a fost asociat cu o probabilitate redusă de a fi infectat.Mai exact, s-a înregistrat o șansă de infectare cu 30% mai mică. Cu toate acestea, studiile nu sunt concludente la acest moment, fiind necesare mai multe cercetări.

În această privință, medicii nu recomandă sub nicio formă ca melatonina să fie administrată fără sfatul medicului. Ca orice medicament, are indicații și scopuri bine stabilite

în tratarea unor afecțiuni și nu este recomandat consumul fără un plan medical aprobat.

Studiile nu sunt complete, însă descoperirile bazate pe această idee sunt promițătoare. Asocierea dintre melatonină și boala dezvoltată de coronavirus ar putea oferi cercetătorilor o nouă perspetivă în ceea ce privește tratamentul pacienților.

Echipa a analizat o serie de date ale pacienților infectați cu SARS-CoV-2 de la clinica Cleveland. În urma cercetării, au observat că administrarea de melatonină era asociată cu o rată mai scăzută de infectare.

”Studiile recente evidențiază cum Covid-19 este o

boală sistemică ce afectează mai multe tipuri de celule, țesuturi și organe. Descoperirea legăturilor dintre virus și alte afecțiuni este cheia necesară pentru a înțelege cum se manifestă Covid-19. Astfel, putem descoperi tratamentele cele mai eficiente”, a susținut Feixiong Cheng, liderul studiului și cercetător al Clinicii Cleveland.

Ultimele stiri

Parteneri