Categories: Ştiri sănătate

Utilizarea a două măști de protecție simultan, mai eficientă împotriva virusului?

Masca de protecție este în continuare aliatul principal în combaterea răspândirii virusului. Cu toate acestea, tot mai multe persoane preferă să poarte două măști de protecție simultan. Iată care sunt motivele și dacă este, într-adevăr, mai eficient acest obicei.

Potrivit WebMD, tot mai multe persoane au început să adopte ultilizarea a două măști de protecție simultan. Sigur, oamenii au recurs la această soluție pentru a se proteja cât mai bine de virusul SARS-CoV-2, însă funcționează? Iată ce spun specialiștii despre purtarea dublă a măștilor.

Ce tipuri de măști au nevoie de un strat adițional?

Dacă este vorba despre o mască N95 (FFP2), probabil un strat în plus, atașat peste această mască, nu va face o diferență foarte mare. Aceste măști, destinate pentru uz profesional, sunt fabricate din materiale ce previn pătrunderea particulelor virale și protejează foarte bine. Din acest motiv, aceste măști nu vor avea nevoie de un strat în plus pentru a oferi purtătorului o protecție mai bună.

În cazul în care folosești o mască de unică folosință, sau din material textil, un strat în plus poate capta, într-adevăr, mai multe particule virale. Un studiu a descoperit că măștile textile cu două straturi protejează purtătorul mai mult decât masca cu un singur strat. Astfel, se consideră că purtarea dublă a măștilor ar putea avea un efect asemănător cu cel descoperit de studiu.

Nu există încă dovezi științifice pentru beneficiile purtării duble, însă cercetările arată într-adevăr că mai multe straturi filtrează mai bine aerul inhalat. Astfel, numeroasele straturi captează toate particulele virale înainte de a ajunge la purtător. O mască cu un singur strat s-a dovedit a fi foarte puțin eficientă în acest sens.

Cu siguranță, purtarea dublă a măștii nu îti va face rău și ai putea adopta acest obicei, în special dacă te afli în zone cu risc ridicat de infectare.

De asemenea, masca nu este suficientă pentru a opri pandemia. Până la distribuirea vaccinurilor anti-Covid-19, toate măsurile de protecție ar trebui respectate corespunzător. Igiena mâinilor , distanțarea socială și purtarea măștii în spațiile atât închise, cât și deschise, pot face diferența până la obținerea vaccinului și imunității de grup.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

4 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

4 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

5 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

5 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

6 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic