marți, noiembrie 29, 2022

Anticorpii după vaccinare depind și de momentul zilei în care ai fost imunizat. Un studiu realizat pe 2200 de persoane în Marea Britanie semnalează faptul că nivelurile de anticorpi sunt mai mari la persoanele care au primit vaccinul după-amiaza.

„Această cercetare este primul pas în demonstrarea importanței răspunsului imun în timpul zilei la vaccinul SARS-CoV-2”, spune Elizabeth Klerman, MD, PhD Divizia de Neurofiziologie, Spitalul General Massachusetts.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Ritmul circadian și răspunsul la tratamente

Rezultatele au fost publicate în „Journal of Biological Rhythms” și ipoteza cercetătorilor este aceea că răspunsul la vaccin poate fi afectat de ritmurile circadiene ale corpului. Persoanele care au făcut vaccinul în cursul după-amiezii prezintă mai mulți anticorpi care îi protejează de Sars-Cov2, după cum precizează unul dintre autorii studiului, doctorul Elizabeth Klerman, de la Spitalul General din Massachusetts (SUA).

Klerman este expert în studierea ritmurilor circadiene și a realizat analize și în cazul bolnavilor de cancer, care răspund diferit la tratament.

„Testările au arătat că administrarea unor agenți chimioterapeutici la un anumit moment al zilei vizează în mod eficient celulele canceroase, dar scade toxicitatea la alte celule” – Elizabeth Klerman, MD, PhD Divizia de Neurofiziologie, Spitalul General Massachusetts.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private