duminică, iunie 26, 2022

Plantele medicinale ar putea trata cancerul, cred specialiștii de la Centrul de Cercetări Biologice din Jibou. Ei au anunțat că vor continuă programul științific privind identificarea unor extracte vegetale care ar putea contribui, nu numai la eliminarea celulelor bolnave, ci şi la protejarea celor sănătoase.

Studiu: Plante care ar putea trata „boala cu o mie de feţe”

Proiectul a început cu ani în urmă, iar biologii din Jibou au anunțat că cercetarea va continua, în pofida problemelor financiare cu care se confruntă.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Directorul Centrului de Cercetări Biologice al Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, omul de știință Cosmin Sicora, spune că „e un proiect de impact”.

„Vrem să identificăm, prin acel proiect, anumite extracte din plante care să aibă acțiune specifică pe celula canceroasă, și nu pe cea normală, astfel încânt tratamente cu astfel de extracte să evite efectele nocive ale substanțelor citostatice, să zicem, din tratamentul clasic”, a declarat cercetătorul.

Cercetătorii vizează inclusiv extracte vegetale din buruieni

„Plantele sunt unele care nouă nu ne plac, le zicem buruieni, dar ele în sine, multe dintre plante au compuși care unii dintre ei au această acțiune antiinflamatorie, chiar citostatică, am observat noi în studiile noastre.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Noi lucrăm însă pe celule pe care punem aceste extracte și vedem efectul lor şi dacă acțiunea este axată pe un anumit tip de cancer sau nu.

Din păcate, stăm foarte rău cu finanţarea. Până la urmă totul se duce și la…. cercetare fundamentală nu se poate face fără o susținere financiară”, conchide Cosmin Sicora.

Echipa de cercetare a explicat că proiectul nu vizează conceperea unui tratament sau a unor medicamente, ci doar identificarea unor plante care ar putea fi utile în industria farmaceutică, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private