Sari la conținut

STUDIU: Răceala sezonieră te poate proteja de COVID. Cum reacționează sistemul imunitar?

alergia la acarieni

Potrivit unui nou studiu, răceala sezonieră poate pregăti sistemul imunitar pentru a lupta împotriva coronavirusului. Virușii care provoacă răcelile comune provoacă, adesea, un răspuns imun care poate fi eficient și în cazul virusului SARS-COV-2.

Conform studiului efectuat de Universitatea Yale, răceala sezonieră poate pregăti sistemul imunitar pentru a lupta împotriva COVID-19. Cercetătorii au descoperit că virușii care provoacă răcelile comune provoacă un răspuns imun, valabil și în cazul infecției cu SARS-CoV-2, scrie Daily Mail.

Cum te poate proteja răceala comună de COVID?

Virușii care provoacă răceala pot fi un punct de plecare în studiul unui nou tratament pentru COVID-19 și oferă o nouă înțelegere asupra modului în care interacționează virușii. Cu toate acestea, cheia potențialului tratament este coordonarea în timp, administrarea făcându-se imediat după ce pacientul este infectat.

Studiul a analizat rinovirușii, un grup de viruși ce creează infecții respiratorii și sunt cauza răcelii sezonierii. Printre simptomele de răceală se numără gâtul iritat, strănutul, tusea și durerile de cap.

În timpul studiului, cercetătorii au observat că răspunsul imun provocat de răceala comună poate fi eficient și în cazul infecției cu virusul SARS-COV-2.

Cercetătorii au folosit un țesut uman artificial pe care l-au infectat cu virusul răcelii comune (rinovirușii), apoi cu virusul SARS-CoV-2.

După expunerea țesutului la virusul răcelii comune, țesutul artificial a activat celule ale sistemului imunitar care au oprit răspândirea coronavirusului.

Acest răspuns imun ar putea fi folosit pentru a dezvolta un tratament împotriva bolii Covid-19, însă sincronizare este crucială.

„Se pare că este o scurtă perioadă de timp la începutul bolii Covid-19 în care virusul se multiplică exponențial înainte de a provoca un răspuns imun puternic”, declară Dr Ellen Foxman, profesor al Școlii de Medicină Yale și autor al studiului.

Astfel, răspunsul imun provocat de virusul răcelii comune este eficient în stadiul incipient al infecției Covid-19. Orice tratament bazat pe acest răspuns imun ar trebui administrat imediat după ce pacientul este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: