Categories: Ştiri sănătate

STUDIU: Răceala sezonieră te poate proteja de COVID. Cum reacționează sistemul imunitar?

Potrivit unui nou studiu, răceala sezonieră poate pregăti sistemul imunitar pentru a lupta împotriva coronavirusului. Virușii care provoacă răcelile comune provoacă, adesea, un răspuns imun care poate fi eficient și în cazul virusului SARS-COV-2.

Conform studiului efectuat de Universitatea Yale, răceala sezonieră poate pregăti sistemul imunitar pentru a lupta împotriva COVID-19. Cercetătorii au descoperit că virușii care provoacă răcelile comune provoacă un răspuns imun, valabil și în cazul infecției cu SARS-CoV-2, scrie Daily Mail.

Cum te poate proteja răceala comună de COVID?

Virușii care provoacă răceala pot fi un punct de plecare în studiul unui nou tratament pentru COVID-19 și oferă o nouă înțelegere asupra modului în care interacționează virușii. Cu toate acestea, cheia potențialului tratament este coordonarea în timp, administrarea făcându-se imediat după ce pacientul este infectat.

Studiul a analizat rinovirușii, un grup de viruși ce creează infecții respiratorii și sunt cauza răcelii sezonierii. Printre simptomele de răceală se numără gâtul iritat, strănutul, tusea și durerile de cap.

În timpul studiului, cercetătorii au observat că răspunsul imun provocat de răceala comună poate fi eficient și în cazul infecției cu virusul SARS-COV-2.

Cercetătorii au folosit un țesut uman artificial pe care l-au infectat cu virusul răcelii comune (rinovirușii), apoi cu virusul SARS-CoV-2.

După expunerea țesutului la virusul răcelii comune, țesutul artificial a activat celule ale sistemului imunitar care au oprit răspândirea coronavirusului.

Acest răspuns imun ar putea fi folosit pentru a dezvolta un tratament împotriva bolii Covid-19, însă sincronizare este crucială.

„Se pare că este o scurtă perioadă de timp la începutul bolii Covid-19 în care virusul se multiplică exponențial înainte de a provoca un răspuns imun puternic”, declară Dr Ellen Foxman, profesor al Școlii de Medicină Yale și autor al studiului.

Astfel, răspunsul imun provocat de virusul răcelii comune este eficient în stadiul incipient al infecției Covid-19. Orice tratament bazat pe acest răspuns imun ar trebui administrat imediat după ce pacientul este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

5 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

5 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

6 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

6 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

7 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic