vineri, iunie 5, 2020
Românii nu merg la consiliere psihologică, deși au nevoie. Este concluzia recentului studiu Atlas Help. Platforma de terapie online a intervievat 272 de psihologi pentru a desluși relația dintre români și serviciile de consiliere.
 3 din 4 români își aleg psihologul din recomadări ale apropiaților și doar unul din 10 care au facut terapie a făcut-o online.

Atlas Help, cea mai mare platformă de terapie online din România, a realizat un studiu privind situația serviciilor psihologice în 2017. Realizatorii studiului – printre  care se numără și medicul psihiatru Mihai Bran, fondatorul Atlas Help – au vrut să afle dacă românii au încredere în psihologi și le cer ajutorul la nevoie.

Citește și:

Studiul a fost realizat în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, începând cu acest an, depresia a devenit principala cauză de dizabilitate la nivel mondial. Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă de depresie, însă există și multe cazuri care nu au fost încă diagnosticate. Asta se întâmplă din cauza că românii nu consideră utile serviciile unui psiholog sau ezită să apeleze la acestea.

Citește și:

„Menționăm că am luat în discuție doar serviciile psihologice, nu și cele de psihiatrie. Din păcate, rezultatele studiului sugerează faptul că încă există o adresabilitate scăzută către aceste servicii la nivelul populației, în timp ce prevalența tulburărilor psihice crește an de an în România.”

Prin urmare, foarte puțini români merg la o ședință de consiliere psihologică. Studiul arată că numărul mediu de ședințe desfășurat de un psiholog pe zi este de numai 3,9. Practic, nu există suficienți pacienți, deși nevoia resimțită în rândul populației este din ce în ce mai mare. Continuarea pe ehealthromania.com.

Parteneri