marți, august 9, 2022

STUDIU: Terapie nouă pentru cel mai comun cancer la copii. O veste bună pentru copiii care suferă de o boală cumplită, un tip de cancer foarte răspândit.

Unul dintre cele mai comune tipuri de cancer, întâlnite la copii, a fost în atenția oamenilor de știință de la Universitatea Tampere din Finlanda și Institutul de Celule Stem Harvard (HSCI).

Este vorba de leucemie acută limfoblastică (LAL), cel mai comun tip de cancer întâlnit la copii, chiar și la cei de vârste foarte fragede. Această boală este responsabilă pentru aproape 35% din toate cancerele pentru copii.

Te-ar mai interesa: Cum scapi definitiv de ciuperca unghiei. Cele mai ...

Așadar, vestea că oamenii de știință de la cele două instituții de prestigiu la nivel mondial au dezvoltat o nouă terapie pentru această boală este una excepțională pentru acești micuți și familiile lor.

Noua terapie dezvoltată de cele două instituţii constă într-o combinaţie de medicamente care s-a dovedit eficientă la aproximativ o treime dintre pacienţi.
Studiul a fost publicat în Blood, un jurnal ştiinţific din domeniul hematologiei.

1 copil din 1.000, diagnosticat cu leucemie …

Leucemia este un cancer al măduvei, miezul spongios al oaselor care produce celulele sângelui. Responsabilă pentru aproximativ 35% din toate cancerele la copii, este una dintre cele mai comune tipuri de cancer.

Aproximativ 1 din 1000 de copii este diagnosticat cu leucemie înainte de a împlini 19 ani, deşi aceasta este mai des întâlnită la copiii mai mici de 10 ani.

În cazul leucemiei, celulele albe anormale se divid incontrolabil şi obstrucţionează celulele normale în fluxul sanguin. Celulele albe anormale nu sunt mature şi, prin urmare, nu îşi pot îndeplini funcţia de luptă împotriva infecţiilor.

Te-ar mai interesa: Un neurolog renumit susține că anumite alimente po...

Aceste celule obstrucţionează celulele albe sănătoase, ca şi celulele roşii care duc oxigen în corp şi plateletele care cauzează coagularea sângelui.

Leucemia se tratează cu chimioterapie combinată şi uneori cu radioterapie. Rata de supravieţuire timp de cinci ani pentru copiii diagnosticaţi cu leucemie şi trataţi este de aproximativ 70%.

Care sunt principalele simptome

Principalele simptome care trebuie să ducă urgent la medic sunt: stări de moleșeală, letargie, amețeală, paloare, slăbiciune, infecții repetate, frecvente, vânătăi care persistă zile întregi, lipsa poftei de mâncare.

Te-ar mai interesa: Vitamina care te ajută să ții țânțarii la distanță...

Alte simptome asociate cu acest tip de cancer cumplit sunt: pierderi bruște în greutate, transpirații nocturne, nervozitate, ganglioni limfatici umflați, dureri de spate, de cap, de articulații etc.

Astfel de semnale de alarmă trebuie să ne trimită imediat la medic cu micuții. Din păcate, leucemia este o boală care ucide, anual, 300.000 de persoane.

Recent, și cercetătorii chinezi au dezvoltat o nouă terapie potențială pentru a trata leucemia. Potrivit agenției Xinhua, studiul cercetătorilor chinezi a fost publicat zilele trecute în jurnalul Science Translational Medicine.

Te-ar mai interesa: Senzația de greață și durerea în partea superioară...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private