miercuri, mai 18, 2022

DIABETUL este o afecțiune care afectează milioane de oameni din întreaga lume.Recent au apărut pe piață diverse dispozitive care îmbunătățesc viața diabeticilor, iar un studiu recent preclinic a observat că ultrasunetele funcționează ca tratament pentru această afecțiune.

Deși fac parte din aceeași familie de afecțiuni, ambele tipuri de diabet funcționează în moduri diferite. Diabetul de tip 1 apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă și distruge celulele din organism care produc insulină. Între timp, tipul doi apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau celulele corpului nu reacţionează la aceasta.

Te-ar mai interesa: Regim pentru colesterol crescut. Alimente permise ...

Există diferite moduri de a gestiona ambele condiții, cu evoluții recente și dispozitive care apar pe piață sau sunt în teste.

Acum, un nou tratament revoluționar susține că diabetul poate fi tratat prin ultrasunete.

Majoritatea pacienților asociază ultrasunetele cu sarcina, unde undele de ultrasunete sunt folosite pentru a vedea cum se dezvoltă copilul în uter.

Cu toate acestea, este privit ca un tratament ce poate  trata diabetul de tip doi fără medicamente.

Cunoscută sub denumirea de stimulare cu ultrasunete focalizată periferică, poate fi direcționată țesut specific care conține terminații nervoase.

Te-ar mai interesa: Cauzele nebănuite ale balonării. Ce obiceiuri nesă...

Cercetătorii au explicat: „Am folosit această tehnică pentru a explora stimularea unei zone a ficatului numită porta hepatis.

Această regiune conține plexul nervos hepatoportal, care comunică creierului informații despre starea glucozei și nutrienților, dar a fost dificil de studiat, deoarece structurile sale nervoase sunt prea mici pentru a fi stimulate separat cu electrozi implantați.”

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

Endocrinologul Raimund Herzog a spus: „Din păcate, în prezent există doar foarte puține medicamente care scad nivelul de insulină.

„Dacă studiile noastre clinice în curs confirmă promisiunea studiilor preclinice raportate în această lucrare, iar ultrasunetele pot fi folosite pentru a scădea atât nivelul de insulină, cât și de glucoză, neuromodularea cu ultrasunete ar reprezenta o completare interesantă și complet nouă la opțiunile de tratament actuale pentru pacienții noștri. ”

Te-ar mai interesa: Ficatul gras poate evolua nedetectat ani de zile! ...

În cazul în care studiile se dovedesc a fi de succes, această formă de ultrasunete s-ar putea dovedi utilă  în tratamentul diabetului de tip doi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private