Sari la conținut

STUDIU – Un aliment dulce îmbunătățește performanța cognitivă

Nu că am avea nevoie de mai motive în plus pentru care să consumăm ciocolata, însă, conform unui studiu publicat recent în revista Apettite, consumul de ciocolată îmbunătățește performanța cognitivă.

Pentru a testa rezultatele, cercetătorii i-au supus pe subiecți la un chestionar și au descoperit că o parte consumau ciocolata pe termen lung și de mai multe ori pe zi, iar cealaltă parte nu consuma deloc. Apoi, le-au testat funcțiile cognitive într-o arie largă precum : memorie spațială și organizatorie,  a ține evidența, memoria episodic verbală și memoria în general.

Un compus din ciocolată se pare că acționează și îmbunătățește funcția cognitivă – o combinație de cofeină și theobromină îmbunătățește atenția. Specialiștii sfătuiesc consumatorii să opteze pentru ciocolata neagră, deoarece conține o cantitate mai mare de flavonoizi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.