Sari la conținut

Studiu. Veninul de albine ucide celulele canceroase de sân într-o oră

Studiu. Veninul de albine ucide celulele canceroase de sân într-o oră.

Comunitatea cancerului este foarte interesantă de un nou studiu care spune că veninul de la albine poate ucide celulele canceroase.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Medicale Harry Perkins din Australia de Vest au testat veninul a peste 300 de albine și bondari împotriva a două tipuri de cancer de sân agresiv, greu de tratat: triplu negativ și receptorul 2 al factorului de creștere epidermic uman (HER2) îmbogățit.

Studiu. Veninul de albine ucide celulele canceroase de sân într-o oră

Ei au descoperit că un compus din venin numit melitin ar putea distruge celulele canceroase de sân în decurs de o oră, fără a dăuna altor celule. Ei au descoperit, de asemenea, că atunci când sunt utilizate împreună cu medicamente pentru chimioterapie, melitina a ajutat la formarea porilor în membrana celulelor canceroase, care ar putea permite terapiilor să pătrundă mai bine în celule.

În timp ce testele pentru acest studiu au fost efectuate doar într-un cadru de laborator, cercetătorii cred că compusul poate fi reprodus sintetic ca tratament pentru cancerul de sân.

Dr. Marilena Tauro, cercetător în cancerul de sân la Moffitt Cancer Center, spune că, deși descoperirea este impresionantă, ar trebui făcute mai multe cercetări înainte ca aceasta să devină o terapie viabilă.

„Vestea bună este că acest studiu a arătat că melitina poate perturba căile de semnalizare în celulele canceroase de sân care sunt responsabile de creșterea și răspândirea bolii”, a spus Tauro, potrivit World Today News.

„Cu toate acestea, au existat multe studii în care compușii s-au dovedit a fi de succes în uciderea celulelor canceroase în laborator sau modele animale, dar au durat mulți ani până când aceste descoperiri ajung la pacienți, dacă este deloc.”

Tauro a adăugat că aproximativ jumătate din toate medicamentele actuale sunt derivate din produse naturale, ceea ce demonstrează potențialul utilizării veninului de albine pentru descoperirea medicamentelor.
„Natura este un mare furnizor de elemente active, iar sinteza chimică a făcut posibilă furnizarea multor medicamente de origine naturală în doza necesară pentru uz terapeutic, în ciuda aprovizionării adesea foarte limitate din sursele lor originale”, a spus ea.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: