sâmbătă, decembrie 4, 2021

MyPathway este numele studiului și și-a propus să “potrivească” tratamentul țintit pentru un anumit tip de cancer, și care prezintă o anomalie la nivel genetic, cu un medicament care țintește respectiva anomalie, dar nu este aprobat de FDA pentru localizarea respectivă.

De exemplu, trastuzumab este aprobat pentru cancerul de sân HER-2 pozitiv, dar nu este aprobat în cancerul de vezică urinară, deși poate prezenta aceeași modificare la nivelul HER-2.

Te-ar mai interesa: De ce neapărat necesar să faci o ecografie tiroidi...

“MyPathway face parte dintr-o categorie nouă, așa-numitele studii de tip coș. Știm că o mutație poate fi prezentă în mai multe organe și poate fi o țintă pentru medicamentele personalizate, independent de organul în care se dezvoltă cancerul”, a explicat dr. John Hainsworth, investigator senior la Cannon Research Institute din Nashville.

29 din cei 129 de pacienți, care prezentau 12 tipuri diferite de cancer, au răspuns favorabil la medicamente care erau aprobate de către FDA pentru alte indicații. “Răspunsul foarte favorabil s-a înregistrat în cazul pacienților cu anomalii la nivelul HER-2 și cu cancer colo-rectal, cancer de vezică urinară sau cancer de căi biliare. Acestea sunt și direcțiile pe care vom continua studiul”, a explicat dr. Hainsworth.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Dacă rezultatele vor fi confirmate, există șansa ca pentru medicamente deja existente pe piață să se realizeze o extensie a indicației, într-un timp mult mai scurt decât se întâmplă clasic, tocmai prin selectarea pacienților pe baza informației genetice, nu a localizării cancerului.

Sursa: inomed.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri