duminică, septembrie 19, 2021

Pe baza unor studii întreprinse în perioada de pandemie, medicul nutriționist Ruxandra Pleșa, ne spune că o substanța din mere, fructul acestui sezon, ne ajută în lupta cu coronavirusul.

Care este

substanța minune? Quercitinul

Alimentele cu quercitin care ne apără de boli

“Pentru că vorbim de protecţie, trebuie să spunem că acum apar merele care conţin quercetin. Acesta este un nutrient foarte studiat acum, în contextul pandemiei de coronavirus, şi se pare că în studii chiar are efect antiviral.

Aşa că ne dorim să consumăm în această perioadă cât mai multe mere neprocesate, care au un parfum specific şi ele vor fi fructele-vedetă”, a explicat medicul Ruxandra Pleșea.

Quercitinul îl mai regăsim în alimente precum ceapa sau capere, însă nu trebuie să facem exces, cu atât mai

mult dacă ne confruntăm cu afecțiuni gastrice.

Merele sunt recomandate în dieta oricui

“Dar merele sunt bine-venite, până la 500-600 de grame pe zi în dieta oricui”, recomandă dr. Pleşea.

Medicul ne atrage atenția că procesul de protecție împotriva bolilor nu se poate face pe loc consumând un aliment, ci trebuie să avem un stil de viață sănătos de lungă durată, din cadrul căruia face parte și dieta.

În această perioadă rece, trebuie să ținem cont ca alimentația noastă să nu fie bazată doar pe salate, ca vara, ci trebuie să ne adaptăm sezonului. Sunt recomandate rădăcinoasele

și leguminoasele. “Ele sunt minunate şi aduc un echilibru bun pentru flora intestinală, care şi ea este un scut de protecţie, atunci când vorbim de boli, inclusiv răceli, viroze”, a încheiat dr. Ruxandra Pleșea.

Ultimele stiri