Sari la conținut

Remedii naturale pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Sucul care dizolvă pietrele la rinichi

Sucul care dizolvă pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi sunt depuneri dure care se formează în rinichi. Aceste pietre trebuie să călătorească prin tractul urinar pentru a ieși din corp. Trecerea unei pietre la rinichi poate fi foarte dureroasă. Cu toate acestea, există opțiuni pentru gestionarea dezvoltării pietrelor la rinichi și a durerii chiar acasă.

Majoritatea cazurilor de pietre la rinichi sunt tratabile cu medicamente pentru durere, terapie cu lichide sau un alt tip de intervenție medicală. Există, de asemenea, măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a-și reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi.

Nu toate aceste remedii necesită o rețetă sau chiar un medicament. Cu toate acestea, dacă pietrele la rinichi devin prea dureroase, cel mai bine este să solicitați asistență medicală.

  1. Bea apă

Apa potabilă este una dintre cele mai simple modalități de tratare și prevenire a calculilor renali, deoarece deshidratarea este una dintre principalele cauze.

Majoritatea autorităților din domeniul sănătății recomandă să beți șase până la opt pahare de apă pe zi pentru a preveni deshidratarea.

  1. Sucul care dizolvă pietrele la rinichi: sucul de lămâie

Lămâile conțin citrat, un compus care ajută la descompunerea depozitelor de calciu și la încetinirea creșterii acestora.

Un studiu din 2019 a constatat că sucul de lămâie fără zahăr este un remediu eficient pentru calculii renali. De fapt, consumul a doar 4 pahare de suc de lămâie poate crește în mod eficient nivelurile de citrat.

Este important să examinați cu atenție etichetele atunci când cumpărați un suc. Multe produse din suc de lămâie conțin cantități mici de extract pur de lămâie și cantități mari de îndulcitori, care pot crește de fapt riscul de calculi renali.

Achiziționarea lămâilor proaspete și stoarcerea lor acasă sunt cele mai simple modalități de a obține suc de lămâie nediluat. Alternative bune includ pepene galben și suc de portocale, care ambele conțin niveluri ridicate de acid citric.

  1. Sucul care dizolvă pietrele la rinichi: oțet de mere

Oțetul de mere a devenit un remediu popular natural pentru multe afecțiuni. Printre numeroasele sale utilizări se numără capacitatea de a dizolva sau preveni calculii renali.

Unii oameni recomandă utilizarea oțetului de mere ca modalitate naturală de tratare a pietrelor la rinichi. Se crede că acidul acetic găsit în oțetul de mere  înmoaie, descompune și dizolvă calculii renali. Pietrele la rinichi pot fi reduse în dimensiune, astfel încât să le puteți trece cu ușurință în urină.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: