marți, martie 2, 2021

După o noapte în care ai petrecut și ai băut mai mult de două pahare apare inevitabila mahmureală. Chiar dacă mâncarea grasă, pastila care să îți potolească durerea de cap și o cafea tare sunt cunoscutele remedii după o astfel de noapte, cercetătorii de la Horticulture Innovation din Australia au descoperit ceva neașteptat

Perele au abilitatea de a face ca celulele care absorb alcoolul să lucreze mai repede, astfel că, mahmureala de a doua zi să fie evitată. Perele sunt bogate în potasiu și fibre și au proprietăți antiinflamatorii.

Printr-un studiu a fost demonstrat că dacă bei suc de pere înainte de petrecere, nu își va fi rău a doua zi dimineața. “Aici este trucul magic, trebuie să bei înainte să consumi alcool”, spun cercetătorii.

Pe lângă pere, combinația de banane și covrigei sărați repreizntă un remediu la fel de bun în dimineața următoare. Este vorba de cantitatea de electroliți pe care o ingerăm.

Cu toate acestea, speciliștii sfătuiesc, ca pentru a evita o mahmureală de fiecare dată când bei alcool, să bei un pahar de apă. Hidratarea este cea mai importantă atunci când consumi alcool. De asemenea, limitarea reprezintă o strategie de nădejde.

A.

Ultimele stiri

Parteneri