Sari la conținut

Sucul care crește imunitatea organismului și face minuni pentru piele. Te scapă chiar și de acnee

mere
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficii mere

Iarna și toamna legumele și fructele pline de nutienți și vitamine cu rol în curele de detoxifiere ajută corpul să se mențină sănătos și pielea frumoasă. Este important să ai grijă de tine atât în interior, cât și în exterior, mai ales că pielea ta suferă iarnă când afară este frig, ger, umezeală și bate vântul puternic. O mulțime de produse vegetale care în afară de a fi hrană sănătoasă au și aplicații cosmetice în îngrijirea pielii.

Iată ce legume și fructe te ajută să-ți menții sănătatea pielii și frumusețea:

  • Varza. Fiind bogată în vitamina A, E, sulf și potasiu aceasta aduce beneficii îngrijirii pielii. De exemplu, spun specialiștii iritațiile și inclusiv acneea pot să se estompeze dacă aplici comprese cu suc de varză pe locul afectat. Pielea ta va rămâne curată și hidratată.
  • Strugurii. Sunt o excelentă sursă de antioxidanți și vitamine și au și proprietăți antiinflamatoare. Poți să zdrobești o mână de struguri într-un bol și ulterior zeama obținută să o aplici pe față și gât. Lasă-o să acționeze măcar 10 minute, apoi clătește cu apă călduță din abundență. De asemenea, important de menționat este și faptul că vitamina C din struguri contribuie la formarea colagenului, atât de benefici pielii.
  • Sfecla roșie. Aceasta este bogată în licopen, un antioxidant puternic care ajută la eliminarea radicalilor liberi și menține sănătatea pielii. În plus, specialiștii spun că aplicarea sucului de sfeclă roșie pe păr, după ce te-ai spălat temeinic cu șampon, te poate scăpa de mătreață, fiind un real remediu natural.
  • Merele. Sunt renumite nu doar pentru faptul că pot crește imunitatea organismului, ci și pentru faptul că promovează sănătatea pielii. De exemplu, sucul de mere, dacă este aplicat în cadă, când faci baie, poate contribui la hidratarea pielii. De asemenea, dacă este aplicat pe față, te va scăpa de acnee.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel