marți, iunie 15, 2021

Un pahar de suc de roșii pe zi ține cancerul de sân la distanță. Femeile care mănâncă multe roșii își cresc nivelul unui hormon care protejează împotriva bolii.

”Avantajele consumării unei cantități mari

de roșii și a produselor pe bază de roșii chiar și pentru o perioadă scurtă de timp au fost clar evidențiate de studiile noastre”, spun cercetătorii americani.

De exemplu, un pahar de suc de roșii pe zi poate conține cantitatea ideală de licopen, substanța ”vinovată” de beneficiile uimitoare.

Licopenul dă culoarea roșie tomatelor și cercetătorii susțin că ține la distanță și cancerul de prostată.

Cei cărora nu le place sucul de roșii pot încerca supa de roșii sau sosul de roșii.

Cercetătorii de la Universitatea Rutgers au măsurat nivelul hormonilor unor femei de peste 55 de ani înainte

și după ce au mâncat roșii timp de 10 săptămâni.

Cantitatea de licopen conținută de un pahar de suc de tomate a crescut nivelul adiponectinei cu 9%, potrivit Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Adiponectina este un hormon implicat în reglarea nivelului de grăsimi, obezitatea fiind un factor de risc al cancerului.

Nivelul hormonului a crescut cel mai mult în cazul femeilor mai slabe. Cercetătoarea Adana Llanos a spus: ”Descoperirile demonstrează importanța prevenirii obezității. O dietă bogată în tomate are un impact major asupra nivelului hormonilor care mențin o greutate

sănătoasă”.

Și studiile anterioare au sugerat că licopenul combate cancerul de sân deoarece împiedică celulele canceroase să crească și să se răspândeasă

Ultimele stiri

Parteneri