sâmbătă, septembrie 18, 2021

Sucuri retrase de urgență. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) a transmis un comunicat în care arată că băuturile de la Figo pot crea boli extrem de grave.

Sucurile au fost retrase urgent de pe piață, din mai multe supermaketuri.

Acest tip de lichide (FIGO) conține oxid de etilenă într-unul din ingredientele folosite la producerea sucului. Experții au transmis că această substanță poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene.

Reprezentantul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declarat că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „ consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare,

cancerigene chiar”.

Băuturile răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros, Penny, din cauza oxidului de etilenă prezent într-un ingredient al materiilor prime utilizate.

Cei care au cumpărat sucurile pot cere returnarea banilor

„Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo.

Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorşi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din

loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

Reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny au declarat că producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends. S-a discutat despre depășirea conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor.

 

Ultimele stiri