Sari la conținut

SUCURILE de CRUDITĂȚI MINUNE pe care le poți face la tine acasă. SFATURI de la DR. MENCI

Sucul de morcovi conține proteine, fier, calciu, potasiu

Atât copiii, cât și adulții ar trebui să consume sucuri pregătite în casă. Iată care sunt cele patru sucuri esențiale pentru sănătate.

În cazul copiilor este preferabil să eviți să îi dai cocktail-uri de sucuri sau produse cu aromă de fructe pentru că cele mai multe astfel de băuturi conțin cantități mici de suc. Ingredintele din ele sunt de obicei apă, fructoză din sirop de porumb etc, fiind sărace în nutrienți, bogate în zahăr și calorii. Numeroși medici, susținuți de cercetări credibile, atenționează asupra faptului că astfel de băuturi cresc riscul de obezitate și toate bolile asociate acesteia (diabet, afecțiuni cardiace etc).

„Recomand ca sucurile să fie făcute la blandder, cu tot cu coajă și apoi să fie diluate cu apă. Însă, mai ales dacă sucurile se dau copiilor pentru prima dată, trebuie testată toleranța lor dându-li-se puțin cât puțin”, recomandă expertul în alimentație Gheorghe Mencinicopschi.

În ceea ce privește cantitățile, pentru copiii mai mici de șase ani, Academia Americană de Pediatrie recomandă între 100 și 200 de ml de suc de fructe pe zi. Pentru cei între 7 și 18 ani, se poate merge până la 250-400 de ml pe zi.

1. – Sucul de portocale

Portocalele întăresc oasele copiilor

Este cel mai popular pentru micul dejun și își merită renumele. Este bogat în vitamina C, care are beneficii știute asupra imunității. Și sucurile de portocale fortificate cu vitamina D sau calciu pot fi benefice pentru copii pentru că le întăresc oasele.

2. – Sucul de afine

Substanțele din afine ajută la menținerea sănătății creierului, potrivit unor studii recente, ajutând în procesul de învățare și memorare. „Este foarte vitaminizant și conține mulți antioxidanți”, spune și expertul în alimentație Gheorghe Mencinicopschi.

3. – Sucul de prune

Sucul de prune e bogat in fier

Sucul obținut din prune este știut pentru beneficiile lui asupra constipației. Funcționează pentru că este foarte bogat în fibre și conține un laxativ natural numit sorbitol. În plus, este bogat în fier, antioxidanți, potasiu.

4. – Sucul din morcovi

Chiar dacă în urma stoarcerii, sucul de morcovi nu mai conține fibrele care ajută digestia, se păstrează enzimele care sunt esențiale pentru absorbția alimentelor. În plus, nutrieții și fitochimicalele din morcovi se absorb mult mai ușor fără prea mare efort. Morcovul conține proteine, fier, calciu, potasiu.

 

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel