Sari la conținut

Suferi de această afecțiune? Trebuie să te ferești de temperaturile scăzute. Iată ce se întâmplă dacă stai în frig

Cu siguranță, temperaturile scăzute sunt o adevărată amenințare pentru organismul uman. Acestea pot avea repercusiuni grave, mai ales în cazul persoanelor care suferă și de alte afecțiuni.

În cazul persoanelor care suferă de probleme cardiovasculare, sănătatea generală se poate deteriora rapid. Temperaturile scăzute agravează afecțiunile, chiar dacă efectele nu sunt resimtițe pe moment.

Este important să reținem că acest lucru se aplică și în cazul temperaturilor crescute.

Astfel, indiferent de anotimp, este indicat să îți menții temperatura corpului pentru a evita eventualele riscuri.

Frigul, un pericol pentru afecțiunile cardiovasculare

O persoană trebuie să cunoască foarte bine riscurile pe care le are schimbarea de temperatură asupra organismului. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în această perioadă, în special dacă suferă de boli cardiovasculare, notează doc.ro.

Este esențial să știi, mai ales dacă ai riscuri, că temperaturile scăzute pot suprasolicita inima, care duce o luptă grea pentru a menține corpul cald. De asemenea, vasele de sânge se contractă și ele pentru ca inima să poată pompa sânge către creier, dar și către organele interne principale.

Pe lângă asta, temperatura scăzută poate crește riscul de formare a cheagurilor de sânge, care pot cauza chiar desesul, după un atac de cord sau infarct.

Cum te poți proteja de frig

Acest lucru nu înseamnă că o persoană care suferă de boli cardiovasculare trebuie să stea numai în casă. Acesta se poate proteja, urmând o serie de recomandări precum:

  • păstrarea unei temperaturi optime în casă și evitarea frigului;
  • menținerea unei vieți active, în casă;
  • consumul de alimente calde precum băuturile calde, care îi dau corpului energia de care are nevoie pentru a regla temperatura corpului;
  • purtarea hainelor în straturi, pentru a evita frigul
  • purtarea unei eșarfe sau a unui fular pentru a inspira aer cald.

De asemena, există alimente care pot încălzi, la propriu, corpul. Cu atât mai mult, dacă suferi de probleme cardiovasculare este indicat să eviți efortul fizic și alimentele picante.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: