Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava problema

Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava problema. Ce spune medicul despre alergii, cum pot fi prevenite, cât de periculoase sunt medicamentele luate fără…

„În cazul alergiilor respiratorii, putem reduce contactul cu aceste substanţe din aer, pe care le numim aeroalergene. Purtatul măştii este un mijloc de protecţie.

Este bine ca persoanele care se ştiu cu alergii, să poarte mască atunci când ies în aer liber sau fac sport, dar să cunoască plantele la care sunt alergici şi să evite contactul cu ele.

Totodată, să-şi administreze tratamentul în funcţie de simptome. Tratamentele locale pe care le pot administra la nivel local”, a spus medicul alergolog Poliana Leru, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Și alimentația poate contribui

În general, tipul de alimentaţie poate contribui la dezvoltarea unor alergii. Este important ce mâncăm dacă ne gândim la unele condimente care conţin urme din plantele la care suntem alergici.

Există sindromul de reacţie încrucişată. De exemplu, între pelin, condimente şi ţelină. Deci, atenţie la condimente. De multe ori, nu cunoaştem componenţa lor.

Există şi această posibilitate ca un timp de alimentaţie să producă sau să agraveze alergiile respiratorii.”, a mai explicat medicul alergolog.

Ce terapie ajută

În orice caz, imunoterapia este recomandată tuturor pacienţilor care au monosensibilizare. Este mult mai uşor să tratezi un pacient care are alergie doar la o substanţa, dar sunt mulţi pacienţi care pot avea în timp mai multe alergii.

Dacă apar simptome sugestive de astm, atunci tratamentul trebuie intensificat. Alergiile nu trec de la sine, decât dacă schimbăm mediul. Polenul este purtat de vând pe distanţe mari, chiar şi de 100 km.

Atenție la medicamentele fără prescripție!

Nu sunt neapărat periculoase medicamentele antialergice, asta dacă ne referim la cele antihistaminice, pentru că se poate creşte pe durată scurtă doza. Desigur, atunci când simptomele impun o doză mai mare, atunci trebuie să fie recomandată de către un medic.

Mare atenţie că aceste medicamente histaminice scad atenţia, deci produc somnolenţă şi reduc capacitatea de concentrare şi atenţie. Nu sunt periculoase pe termen scurt.

Care sunt simptomele

Simptomele sunt variabile şi depind de mai mulţi factori. Polenul din atmosferă constituie componenta de poluare biologică. Există şi componenta chimică, despre care vorbim mai mult şi o cunoaştem.

Atunci când atmosfera este mai încărcată, traficul este intens sau oraşul este aglomerat, atunci poluarea chimică poate să agraveze alergiile.

Cele două tipuri de poluare de agravează reciproc. De aceea, alergiile sunt mai intense la oraşe. Aglomeraţiile urbane favorizează alergiile, dar şi anumiţi factori meteorologici mai fac asta.

Este posibil şi la 60 de ani să dezvolţi o alergie la ambrozie. Deci, nu este exclus să faci o rinită sau un astm la o vârstă adultă, a mai explicat medicul în cadrul emisiunii difuzate pe Antena3.

 

Recent Posts

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

11 minute ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

42 de minute ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

o oră ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

2 ore ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

2 ore ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

3 ore ago

Citeste si: