vineri, septembrie 30, 2022

Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava problema. Ce spune medicul despre alergii, cum pot fi prevenite, cât de periculoase sunt medicamentele luate fără…

„În cazul alergiilor respiratorii, putem reduce contactul cu aceste substanţe din aer, pe care le numim aeroalergene. Purtatul măştii este un mijloc de protecţie.

Este bine ca persoanele care se ştiu cu alergii, să poarte mască atunci când ies în aer liber sau fac sport, dar să cunoască plantele la care sunt alergici şi să evite contactul cu ele.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Totodată, să-şi administreze tratamentul în funcţie de simptome. Tratamentele locale pe care le pot administra la nivel local”, a spus medicul alergolog Poliana Leru, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Și alimentația poate contribui

În general, tipul de alimentaţie poate contribui la dezvoltarea unor alergii. Este important ce mâncăm dacă ne gândim la unele condimente care conţin urme din plantele la care suntem alergici.

Există sindromul de reacţie încrucişată. De exemplu, între pelin, condimente şi ţelină. Deci, atenţie la condimente. De multe ori, nu cunoaştem componenţa lor.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

Există şi această posibilitate ca un timp de alimentaţie să producă sau să agraveze alergiile respiratorii.”, a mai explicat medicul alergolog.

Ce terapie ajută

În orice caz, imunoterapia este recomandată tuturor pacienţilor care au monosensibilizare. Este mult mai uşor să tratezi un pacient care are alergie doar la o substanţa, dar sunt mulţi pacienţi care pot avea în timp mai multe alergii.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Dacă apar simptome sugestive de astm, atunci tratamentul trebuie intensificat. Alergiile nu trec de la sine, decât dacă schimbăm mediul. Polenul este purtat de vând pe distanţe mari, chiar şi de 100 km.

Atenție la medicamentele fără prescripție!

Nu sunt neapărat periculoase medicamentele antialergice, asta dacă ne referim la cele antihistaminice, pentru că se poate creşte pe durată scurtă doza. Desigur, atunci când simptomele impun o doză mai mare, atunci trebuie să fie recomandată de către un medic.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

Mare atenţie că aceste medicamente histaminice scad atenţia, deci produc somnolenţă şi reduc capacitatea de concentrare şi atenţie. Nu sunt periculoase pe termen scurt.

Care sunt simptomele

Simptomele sunt variabile şi depind de mai mulţi factori. Polenul din atmosferă constituie componenta de poluare biologică. Există şi componenta chimică, despre care vorbim mai mult şi o cunoaştem.

Atunci când atmosfera este mai încărcată, traficul este intens sau oraşul este aglomerat, atunci poluarea chimică poate să agraveze alergiile.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Cele două tipuri de poluare de agravează reciproc. De aceea, alergiile sunt mai intense la oraşe. Aglomeraţiile urbane favorizează alergiile, dar şi anumiţi factori meteorologici mai fac asta.

Este posibil şi la 60 de ani să dezvolţi o alergie la ambrozie. Deci, nu este exclus să faci o rinită sau un astm la o vârstă adultă, a mai explicat medicul în cadrul emisiunii difuzate pe Antena3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private