sâmbătă, octombrie 1, 2022

Alergiile apar atunci când sistemul imunitar reacționează la o substanță străină (cum ar fi polenul, veninul de albine sau părul de animale) sau alimente care nu provoacă o reacție la majoritatea oamenilor.

Prezentă la Antena 3, Poliana Leru, medic alergolog, a oferit câteva sfaturi prețioase pentru cei care suferă de alergii.

„În cazul alergiilor respiratorii, putem reduce contactul cu aceste substanţe din aer, pe care le numim aeroalergene. Purtatul măştii este un mijloc de protecţie.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Este bine ca persoanele care se ştiu cu alergii, să poarte mască atunci când ies în aer liber sau fac sport, dar să cunoască plantele la care sunt alergici şi să evite contactul cu ele.

Totodată, să-şi administreze tratamentul în funcţie de simptome. Tratamentele locale pe care le pot administra la nivel local.”, a spus medicul alergolog Poliana Leru, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Ce este imunoterapia şi cu ce îi ajută pe cei care suferă de alergii

În orice caz, imunoterapia este recomandată tuturor pacienţilor care au monosensibilizare. Este mult mai uşor să tratezi un pacient care are alergie doar la o substanţa, dar sunt mulţi pacienţi care pot avea în timp mai multe alergii.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Dacă apar simptome sugestive de astm, atunci tratamentul trebuie intensificat. Alergiile nu trec de la sine, decât dacă schimbăm mediul. Polenul este purtat de vând pe distanţe mari, chiar şi de 100 km.


Riscul medicamentelor antialergice luate fără prescripţie medicală

Nu sunt neapărat periculoase medicamentele antialergice, asta dacă ne referim la cele antihistaminice, pentru că se poate creşte pe durată scurtă doza. Desigur, atunci când simptomele impun o doză mai mare, atunci trebuie să fie recomandată de către un medic.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Mare atenţie că aceste medicamente histaminice scad atenţia, deci produc somnolenţă şi reduc capacitatea de concentrare şi atenţie. Nu sunt periculoase pe termen scurt.

Cum se schimbă simptomele unei alergii de la un an la altul

Simptomele sunt variabile şi depind de mai mulţi factori. Polenul din atmosferă constituie componenta de poluare biologică. Există şi componenta chimică, despre care vorbim mai mult şi o cunoaştem.

Atunci când atmosfera este mai încărcată, traficul este intens sau oraşul este aglomerat, atunci poluarea chimică poate să agraveze alergiile.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

Cele două tipuri de poluare de agravează reciproc. De aceea, alergiile sunt mai intense la oraşe. Aglomeraţiile urbane favorizează alergiile, dar şi anumiţi factori meteorologici mai fac asta.

Este posibil şi la 60 de ani să dezvolţi o alergie la ambrozie. Deci, nu este exclus să faci o rinită sau un astm la o vârstă adultă.

Legătura dintre alimentaţie şi alergiile la polenuri

În general, tipul de alimentaţie poate contribui la dezvoltarea unor alergii. Este important ce mâncăm dacă ne gândim la unele condimente care conţin urme din plantele la care suntem alergici.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Există sindromul de reacţie încrucişată. De exemplu, între pelin, condimente şi ţelină. Deci, atenţie la condimente. De multe ori, nu cunoaştem componenţa lor. Există şi această posibilitate ca un timp de alimentaţie să producă sau să agraveze alergiile respiratorii.”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private