Sari la conținut

Suferi de insomnie? Dr. Mădălina Petre spune cum scapi de această problemă

oboseala cronica
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne pe care le dă corpul tău când ești lipsit de somn

Suferi de insomnie? Dr. Mădălina Petre spune cum puteți să scăpați de această problemă

Insomnia este o tulburare de somn care se manifestă prin dificultăți în a adormi, trezire pe timpul nopții sau somn de slaba calitate.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) definește insomnia ca fiind „incapacitatea de a iniția sau de a menține somnul”, care ar putea fi legată de trezirea mai devreme decât în ​​mod normal.

Problemele cronice de somn au fost asociate cu probleme medicale, inclusiv cu diabetul, obezitatea și hipertensiune arterială, precum și cu disfuncția cognitivă și tulburări de dispoziție. Adulții ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore noaptea, potrivit experților în somn.

Dacă te numeri printre cei care se confruntă cu această tulburare, medicii spun că există diferite tehnici pe care insomniacii le pot încerca de somn.

Insomnia are mai multe cauze

Dificultatea de a adormi și somnul de proastă calitate sunt adesea cauzate de anxietate. Pentru a avea un somn odihnitor este nevoie de o strategie pentru a ajuta la limpezirea minții înainte de a adormi și pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Dr. Mădălina Petre a prezentat pe un cont de socializare o tehnică utilă pentru insomnie.

Tehnică utilă pentru insomnie

Insomnia are mai multe cauze, una dintre ele fiind reprezentată de gândurile pe care le rulăm în minte, fie despre ce s-a întâmplat în timpul zilei, fie despre ceea ce avem de făcut în viitorul apropiat.

Tehnica din videoclip este utilă pentru acest tip de insomnie. Tehnica consta in plasarea degetului mijlociu de la o mâna între sprâncene si a degetului mijlociu de la cealaltă mâna la nivelul buricului. Se apasa cu cele doua degete si apoi se trag cele doua degete in sus, ținându-le apăsat”, conchide medicul Mădălina Petre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel