Sari la conținut

Suma colosală plătită de o româncă să „discute” cu Brad Pitt (VIDEO)

Sursă foto: Gareth Cattermole/Getty Images
Brad Pitt

O româncă stabilită de 12 în Spania a trăit şocul vieţii sale după ce a dorit să discute cu nimeni altul decât celebrul actor american Brad Pitt.

Româncă din Spania, victima unei înşelătorii online. Totul a început pe platforma de socializare TikTok, unde Elena Cornea a fost contactată de un presupus „Brad Pitt”, care i-a făcut o invitație tentantă de a se alătura unui grup VIP.

Încântată de această oportunitate, românca nu a ezitat să ofere datele personale solicitate. Conversația s-a mutat apoi pe WhatsApp, unde impostorul a încercat să-și întărească identitatea prezentând un permis de conducere falsificat, pe care figura fotografia actorului.

„Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok pentru a-mi oferi o cartelă de membru VIP. M-am abonat cu datele mele și a început să îmi trimită mesaje prin WhatsApp. S-a legitimat cu un permis de conducere care avea fotografia lui, a actorului. Am rămas fără cuvinte”, a mărturisit românca, după ce a realizat că a fost păcălită.

În timpul înșelătoriei, impostorul i-a promis româncei un cadou impresionant, constând într-un pachet ce includea 50.000 de dolari și diverse obiecte. Pentru a da aparența de realitate promisiunii, individul a trimis chiar și o fotografie cu cutia ce conținea presupusul cadou.

„Mi-a trimis o fotografie cu conținutul coletului. Se vedeau bijuterii și mulți bani, până la 50.000 de euro și trebuia doar să plătesc o 1.000 de euro cheltuieli vamale pentru a-l ridica. Am făcut transferul prin MoneyGram, am mers să-l caut și nu exista. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a mi-l trimite direct acasă. Vreau doar să știu cine este cu adevărat în spatele acestei escrocherii”, a mai spus femeia.

Această poveste reprezintă doar un alt avertisment cu privire la pericolele care pot apărea în lumea virtuală, unde escrocii folosesc identități false și promisiuni irezistibile pentru a profita de naivitatea oamenilor. Pentru Elena Cornea, această experiență dureroasă va rămâne ca o lecție amară, subliniind necesitatea unei atenții sporite și a precauțiilor în interacțiunile online.

Sfaturile polițiștilor pentru a detecta o înșelăciune

Fraudele din investiții reprezintă scheme diversificate și pot include tranzacții cu acțiuni fictive, scheme piramidale sau produse financiare fictive. Polițiștii vă învață cum să detectați o înșelăciune cu investiții online:

1. Promisiunea de îmbogățire rapidă: Fraudele cu investiții adesea încep cu promisiuni tentante de profituri rapide și sigure. Promotorii fraudelor încearcă să atragă „investitori” folosind limbaj tentant, cum ar fi „dublați-vă investiția într-o săptămână” sau „profituri garantate”;

2. Ușurința cu care se renunță la sumele de bani: păgubiții sunt convinsși să transfere sume, uneori foarte mari, de bani de către entități/persoane necunoscute, atât în faza incipientă, cât și ulterior;

3. Cedarea controlului: Păgubiții renunță cu ușurință, din cauza dorinței de îmbogățire rapidă și pe fondul lipsei de cunoștințe tehnice, la orice măsura de securitate digitală, cedând total controlul dispozitivelor electronice folosite;

4. De obicei, atacatorii dovedesc abilități sporite de utilizare a resurselor tehnice disponibile: numere de telefon multiple, caller ID spoofing (falsificarea identității apelantului) etc.;

5. De multe ori, promotorii fraudelor pot folosi tactici agresive de „publicitate” a „investițiilor”, pentru a determina utilizatorii să acționeze rapid, precum termene limită sau oportunități exclusive care „dispar rapid”. În acest mod încearcă să evite verificări amănunțite, care ar putea conduce la edificarea păgubiților cu privire la schema frauduloasă.

6. Atenție! În mod frecvent, fraudele cu investiții se caracterizează printr-o serie de informații limitate sau contradictorii despre investiții. Investitorii nu au acces la informațiile de bază, cum ar fi locația fizică a companiei sau strategiile de investiții, dar nu lipsesc promisiunile unor câștiguri exagerate.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel