sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Administrația pentru Alimente și Medicamente a rechemat un medicament obișnuit după ce testele de laborator au arătat că 33 de loturi conțineau un cancerigen probabil. Tabletele de metformină sunt prescrise pe scară largă.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a rechemat loturile după ce a constatat că acestea conțineau contaminant de mediu N-nitrosodimetilamină (NDMA), despre care se știe că provoacă o formă de cancer.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii au descoperit când se va sfârși pande...

Metformina este un medicament generic utilizat pe scară largă de diabeticii din întreaga lume, care ajută la scăderea nivelului de insulină din sânge. De asemenea, se crede că influențează procesele metabolice și celulare asociate cu afecțiunile legate de vârstă, cum ar fi inflamația. Loturi de medicament au fost rechemate în mod voluntar în SUA după ce contaminantul a fost detectat în timpul unei serii de teste.

NDMA este clasificat ca un potențial cancerigen uman pe baza unei serii de experimente de laborator.

Este definit de Drug Watch ca fiind o substanță chimică lichidă galbenă, inodoră, folosită pentru a produce combustibil pentru rachete.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar...

Este, de asemenea, un contaminant de mediu găsit în apă și alimente, cum ar fi carnea, produsele lactate și legume.

Drug Watch adaugă că este un „produs secundar al mai multor procese de fabricație și al clorării apei”.

Medicamentul metformin prescris în mod obișnuit a fost rechemat după ce un probabil cancerigen a fost detectat în 33 de loturi.

Tabletele afectate au fost produse în India de Cadila Healthcare Limited și distribuite în SUA de către Viona.

Te-ar mai interesa: Beatrice Mahler, despre administrarea antiviralelo...

Viona Pharmaceuticals a răspuns la rechemanând în mod voluntar loturile de comprimate cu eliberare prelungită de clorhidrat de metformină de 750 mg, care sunt vândute în sticle de 100 de comprimate.

Datele de expirare de pe sticle datează din iunie 2022 până în martie 2023, conform FDA.

Organismul de supraveghere a sănătății a sfătuit pacienții să-și continue să-și ia medicamentele și să-și contacteze medicul pentru sfaturi cu privire la tratamente alternative.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit pentru care te îngrași repede și ...

Niciun raport de boală sau deces nu a fost încă legat de retragere.

FDA a anunțat anterior, în decembrie 2019, că țările din afara SUA au raportat că NDMA poate fi prezentă în produsele cu metformină, ceea ce a determinat o investigație.

Între mai și noiembrie 2020, agenția a cerut la cel puțin șase companii să recheme în mod voluntar mai multe loturi de metformină cu eliberare prelungită, după ce testele de laborator ale agenției au detectat niveluri inacceptabile de NDMA.

Te-ar mai interesa: Cum să îți pui pofta în cui. Un nutriționist cunos...

Acesta vine în momentul în care FDA a făcut o a doua rechemare pentru spray-ul lingual cu nitroglicerină, care este administrat pacienților pentru a calma durerea cauzată de boala coronariană.

Ce este Metformin?

Potrivit NHS: „Metformina este un medicament folosit pentru a trata diabetul de tip 2 și pentru a ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 dacă sunteți expus riscului de a-l dezvolta.

[Este utilizat în tratarea sindromului ovarelor polichistice (PCOS), deși nu este aprobat oficial pentru PCOS.”

Studiile pe oameni au arătat că cei care iau metformină văd îmbunătățiri ale factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Lucrări epidemiologice suplimentare au asociat utilizarea metforminei cu o incidență mai scăzută a cancerului și a mortalității.

Unele dovezi sugerează chiar că medicamentul poate reduce riscul de afectare cognitivă ușoară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private