joi, octombrie 6, 2022

O tânără de 28 de ani anterior „super activă” este acum țintuită la pat și suferă de leșinuri debilitante după ce a devenit „alergică la gravitație”.

Lyndsi Johnson, din Bangor, în statul american Maine, nu poate sta în picioare mai mult de trei minute fără a leșina și se bazează pe soțul ei pentru a putea realiza sarcini de bază, potrivit Daily Mail.

Fostul mecanic al Marinei Americane – care a fost pensionată pe caz de boală în 2018 – petrece acum până la 23 de ore în pat în fiecare zi, ridicându-se doar pentru scurt timp pentru a face duș, lucru pe care trebuie să-l facă stând jos.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Într-o zi proastă,  Johnson poate leșina de până la 10 ori pe zi.

Lyndsi Johnson

După ani de discuții între medici care căutau răspunsuri, Johnson a fost în cele din urmă diagnosticată cu sindrom de tahicardie posturală la începutul acestui an.

Femeia în vârstă de 28 de ani a făcut parte din Marina Militară și a fost diagnosticată cu Sindromul Tahicardiei Posturale (PoTS), ceea ce înseamnă că de fiecare dată când se ridică sau se așează undeva, ritmul cardiac se accelerează.

PoTS este o creștere anormală și rapidă a frecvenței cardiace declanșată de statul în picioare sau ridicatul în picioare și poate provoca amețeli sau leșin.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Afecțiunea este dificil de diagnosticat, dar până la unul din 100 de britanici și americani trăiesc cu o formă a bolii. Crizele severe, așa cum a suferitJohnson, sunt mult mai rare.

Când ne ridicăm, gravitația trage în mod natural o parte din sângele nostru în jos spre burtă, mâini și picioare.

În mod normal, un răspuns automat al corpului compensează această modificare cu o ușoară creștere a ritmului cardiac pentru a menține fluxul sanguin normal.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Dar pentru cei care suferă de PoTS acest răspuns nu se declanșează corect, iar ritmul cardiac crește rapid ca răspuns la schimbarea bruscă a tensiunii arteriale, ducând la greață, amețeli și chiar leșin.

Americanca a început să sufere de dureri abdominale și de spate în octombrie 2015, iar simptomele s-au agravat treptat, ceea ce a determinat-o să meargă în mod repetat la medic, înainte de a fi diagnosticată în februarie 2022.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Și chiar dacă este supusă unui tratament medical, tot leșină de 3 ori pe zi. Astfel, femeia a ajuns să stea câte 23 de ore în pat. Americanca nu poate face prea multe pentru ea însăși și trebuie să se bazeze pe soțul ei, James, care o îngrijește.

”Sunt alergică la gravitație – pare o nebunie, dar este adevărat. Nu pot sta în picioare mai mult de trei minute fără să mă simt leșinată, să mi se facă rău sau să leșin. Mă simt mult mai bine dacă stau întinsă. Stau în pat toată ziua – până la 23 de ore pe zi. Nu m-am gândit niciodată că, la 28 de ani, voi fi nevoită să folosesc un scaun de duș, nu mai pot ieși din casă. Nu există leac, dar sunt atât de recunoscătoare pentru James și pentru ceea ce am”, a declarat Lyndsi, din Bangor, Maine, SUA.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private