Sari la conținut

Sunt buni acizii grași Omega 6? Află de ce

Omega 6 sunt acizi grași cu multe beneficii asupra stării de sănătatea a unui individ. Din păcate, organismul uman nu-i poate produce, de aceea trebuie luați din alimentație. Alături de acizii grași Omega 3, aceștia ajută la buna funcționare a creierului, la păstrarea memoriei, la dezvoltarea normală a întreg organismului.

Atenție! Acizii grași Omega-6 sunt buni pentru organism, dar dacă sunt consumați în cantitate prea mare pot fi dăunători.

Ce rol au acizii grași Omega 6:

Se pare că administrarea de acizi grași Omega 3 și Omega 6 are un rol important în ameliorarea simptomelor ADHD-ului.

De asemenea, sunt cercetători care susțin că suplimentele de Omega 6 contribuie la prevenirea neuropatiei periferice întâlnită la persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.

Dietă bogată în omega 6 poate duce la prevenirea fragilizării oaselor și previne instalarea timpurie a osteoporozei. Mai mult, se pare că Omega 6 stimulează și refacerea țesuturilor, dar pot și stopa inflamația produsă la nivelul musculaturii.

Contribuie și la buna funcționare a aparatului reproducător.

Un alt beneficiu al acizilor grași Omega 6 este acela că poate reduce riscul cardiac, dar și nivelul de colesterol din sânge.

Reduc tensiunea arterială – acidul gama linoleic care este produs în urma consumului de Omega 6 duce la o reducere a hipertensiunii arteriale.

Iată ce alimente conțin acizi grași Omega 6:

Așa cum am spus de la început organismul uman nu poate produce singur acești acizi. De aceea, ei trebuie luați din alimente sau sub forma de suplimente din farmacii.

Principalele alimente bogate în Omega 6 sunt:

  • uleiul de palmier,
  • uleiul de soia,
  • uleiul de rapiță,
  • carnea de pui,
  • carnea de vită,
  • ouăle,
  • brânza,
  • nucile,
  • migdalele,
  • alunele,
  • cerealele,
  • untul,
  • semințele de dovleac.

De ce este periculos deficitul de Omega 6:

Deficitul de acizi grași esențiali este de rezultatul unei alimentație neechilibrate sau al sindromului de malabsorbție intestinală a lipidelor. Deficitul de Omega 6 poate să fie combătut și prin administrarea de suplimente alimentare. Medicii spun că de regulă, un dezechilibru al raportului de acizi grași este întâlnit în cazul persoanelor care au afecțiuni inflamatorii cronice precum artrită, eczeme, alergii, boli autoimune, dar și în cazul celor care au tulburări de comportament sau depresie.

De regulă, în farmacii, acestea se găsesc în combinație cu Omega 3 sau Omega 9. Însa doza recomandată îți va fi prescrisă de medicul de familie sau medicul specialist. Mare atenție! Dacă ai și alte tratamente medicamentoase este bine să întrebi doctorul fiindcă, uneori Omega 6 poate interacționa cu alte pastile pe care le iei.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel