Sari la conținut

Cum te pot ajuta aceste uleiuri când ai hipertensiune? Foarte util!

tratamente naturiste pentru hipertensiune

Medicii cardiologi avertizează că hipertensiunea arterială (HTA) este cea mai des întâlnită boală cardiovasculară. În România, boala apare la persoane care au 30 de ani iar frecvența bolii crește odată cu înaintarea în vârstă. Tratamentul pentru HTA este permanent, aceasta fiind o afecțiune cronică.

Important în managementul bolii este și schimbarea stilului de viață, dar și respectarea tratamentului prescris de medicul cardiolog.

Ce este hipertensiunea arterială?

În literatura de specialitate, hipertensiunea arterială este definită ca o creștere constantă a tensiunii arteriale sistolice mai mare sau egală cu 140 mm Hg și/sau a tensiunii arteriale distolice peste 90 mm Hg.

De regulă, o persoană care are HTA este de regulă asimptomatică. De cele mai multe ori, boala este descoperită întâmplător. Uneori, poate avea o simptomatologie precum: cefalee mai ales dimineața, durerea fiind pulsatilă, insomnii, astenie fizică, amețeli, palpitații.

Tratamentul pentru HTA este obligatoriu  

Tratamentul este obligatoriu, spun medicii, deoarece HTA constituie factor de risc major pentru boala coronariană ischemică și pentru boala cerebrovasculară, riscul cardiovascular al unui pacient hipertensiv fiind în strânsă legătură cu severitatea HTA, dar și cu asocierea altor factori de risc pentru ateroscleroză.

Totuși, pe lângă tratamentul de la cardiolog, există și unele remedii de ajutor, dar acest lucru nu înseamnă că se poate renunța la tratamentul de bază pentru HTA.

Iată ce rol au uleiurile esențiale când ai HTA:

  • Uleiurile esențiale pot scădea tensiunea arterială prin dilatarea arterelor. Cele mai bune uleiuri esențiale pentru această problemă sunt cele de lavandă, maghiran dulce, salvie și tămâie.
  • Uleiul de trandafir poate calma sistemul nervos și relaxa persoana în cauză, dar este utilizat uneori și pentru scăderea tensiunii arteriale.
  • Uleiul de tămâie. Este recunoscut pentru că poate reduce nivelul cortizolului și implicit al stresului și în felul acesta contribuie la gestionarea bună a tensiunii arteriale.
  • Uleiul de salvie. Are ca rol principal ajutarea organismului în lupta cu kilogramele în plus, iar acest lucru conduce și la scăderea tensiunii arteriale. Obezitatea este un factor de risc pentru HTA.
  • Uleiul de lavandă. Este bun pentru inducerea stării de liniște, de calm. Se pare că ar putea reduce și numărul de bătăi ale inimii pe minut.
  • Uleiul de maghiran este bun pentru că ajută la dilatarea vaselor de sânge și implicit contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel