Sari la conținut

Sunt insarcinata? Cat de devreme pot sa fac testul sarcina? Tot ce trebuie sa stii

sarcina
sarcina
sarcina

Ei bine primul test poti sa il faci inca din prima zi a primului ciclu pe care il pierzi. Daca ai ciclu regulat identificarea perioadei nu va fi o problema, insa, daca ai un ciclu neregulat, atunci situatia se complica si nu vei putea sti cu precizie daca esti insarcinata sau nu pentru o anumita perioada de timp.
Pentru detectarea sarcinii se folosesc testere speciale foarte sensibile la hormonul de sarcina uman HCG (Gonadotropina corionica umana) ce se regaseste si in urina. Practic, dupa concepere, corpul tau incepe sa produca HCG. Astfel, dupa doua saptamani, in organismul tau exista sufficient HCG pentru ca orice fel de test de sarcina sa fie capabil sa il detecteze.
Cand am conceput ?
Ca sa poti concepe, un ovul trebuie sa fie eliberat din ovar (vorbim aici de ovulatie). Aceasta se petrece la circa 14 zile din momentul primei zile a ultimului ciclu menstrual.
Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.