Sari la conținut

‘Sunt medic – iată un factor de risc surprinzător care ar putea duce la demență’

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Un medic a dezvăluit un factor de risc surprinzător care ar putea fi asociat cu un risc mai mare de demență.

De la consumul excesiv de alcool până la o dietă nesănătoasă, cercetările au făcut legătura între multe alegeri greșite în ceea ce privește stilul de viață și această afecțiune care răpește mintea.

Cu toate acestea, Dr. Adam Moreton,de la Pall Mall Medical, îi sfătuiește acum pe britanicii de vârstă mijlocie să evite zgomotul excesiv de puternic și să reducă volumul căștilor dacă vor să își reducă riscul de demență.

Cei care se luptă deja cu auzul, ar trebui să ia în considerare purtarea de aparate auditive pentru a ajuta la protejarea creierului lor împotriva șansei de a avea probleme de memorie mai târziu în viață, potrivit expertului.

Dr. Moreton a dezvăluit că există o legătură între dificultățile de auz și dezvoltarea unei pierderi a funcțiilor cognitive.

El a spus: „Cred că, după verificarea și tratarea tensiunii arteriale, numărul doi pe lista de lucruri simple pe care ar trebui să le faceți în anii de vârstă mijlocie pentru a preveni riscul viitor de demență este să vă protejați auzul prin evitarea expunerii excesive la zgomot.

„Asigurați-vă că căștile nu sunt prea puternice, deoarece deficiența senzorială sau pierderea auzului contribuie la riscul de a dezvolta această afecțiune.”

Medicul a explicat că auzul este „într-adevăr subestimat”, dar este o „parte esențială” a prevenirii demenței.

Dr. Moreton a spus: „Nu este o problemă: „Pur și simplu, faptul că nu auziți corect provoacă confuzii inutile care, în timp, pot avea un impact asupra înțelegerii și proceselor de gândire.”

Factor de risc surprinzător care ar putea duce la demență

Cu toate acestea, potrivit expertului, cea mai mare parte a problemei provine din efectul de propagare a deficiențelor senzoriale.

Acesta a spus: „Cea mai importantă este consecința de a nu auzi în timpul interacțiunilor sociale. Dacă nu puteți comunica bine cu oamenii pentru că nu îi auziți, probabil că aceștia nu vor vorbi la fel de mult cu dumneavoastră, ceea ce îngreunează schimburile.

„S-ar putea să fiți mai puțin înclinat să începeți voi înșivă conversații. Toate aceste lucruri vă vor crește șansele de a vă izola de ceilalți oameni.”

Acest lucru este îngrijorător, deoarece lipsa contactului social și singurătatea au fost legate anterior de un risc mai mare de demență.

Medicul a explicat că izolarea socială duce la o pierdere a stimulării cognitive zilnice importante, ceea ce are un efect în lanț asupra riscului de a suferi de această afecțiune care îți răpește mintea.

Medicul a adăugat: „Auzul este atât de important, așa că protejați-l înainte de a-l pierde. Și dacă îl pierdeți, poate că ar trebui să vă înghițiți mândria și să vă luați niște aparate auditive pentru a vă ajuta să păstrați ceea ce aveți cât mai mult timp posibil.

„În unele cazuri, s-ar putea chiar să descoperiți că așa-numita problemă de memorie a fost cauzată doar de un auz slab și este complet reversibilă.

„Pentru restul dintre voi, protejarea auzului cât mai bine posibil este în continuare de o importanță crucială.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel