miercuri, septembrie 28, 2022

Sunt petele solare periculoase? Când trebuie să mergi la un dermatolog.

Petele solare (sau pigmentare) – leziuni plate, mici și întunecate- sunt adesea cauzate pe piele ca o consecință a expunerii excesive la soare. Sunt cunoscute și sub denumirea de lentigine solare – experții spun că sunt cauzate de expunerea excesivă la razele ultraviolete ale soarelui, care sunt cauzate de melanocite – celulele producătoare de pigment din piele.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Vârsta este unul dintre cei mai importanți factori care crețte riscul de apariție a petelor solare, deoarece în timp pielea devine mai vulnerabilă la razele UV.

Sunt petele solare dăunătoare?

Spre deosebire de arsurile solare, dermatologii nu numesc petele solare dăunătoare sau periculoase ca atare. Cu toate acestea, este totuși recomandat să mergeți la controale regulate, deoarece lentiginele de pe piele nu sunt cunoscute ca fiind periculoase în mod inerent.

Cu toate acestea, ele pot fi în continuare un marker indirect pentru cancerul de piele.

Deși aceste lentigine nu înseamnă în mod specific cancer, înseamnă că există multă expunere la soare și razele sale dăunătoare, care pot crește riscul de cancer de piele pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Când trebuie să mergi la un dermatolog

Experții spun că lentiginele au și proprietăți similare cu cele ale melanomului. Prin urmare, dacă observați oricare dintre acestea, este recomandat să verificați cu prioritate un dermatolog În cazul în care: 

  • există modificări în ceea ce privește culoarea
  • există margini neregulate,
  • sângerează,
  • crește în dimensiune,
  • este de culoare neagră.

Cum să scapi de petele solare?

Petele solare dispar în timp, dar asta nu le face mai puțin un motiv de îngrijorare. În plus, ele nu dispar complet din cauza leziunilor permanente ale pielii. Cu toate acestea, în scopuri cosmetice, există o serie de opțiuni de tratament care te pot ajuta să scapi de petele solare.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Acestea includ:

1. Iluminare cu puls intens

2. Resurfacing cu laser

3. Peelinguri chimice

4. Crioterapia

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private