Acest OBICEI ne îmbolnăvește! De boala asta scapi greu și se poate transmite

Acest OBICEI ne îmbolnăvește! De boala asta scapi greu și se poate transmite
Acest OBICEI ne îmbolnăvește! De boala asta scapi greu și se poate transmite

Acest OBICEI ne îmbolnăvește! De boala asta scapi greu și se poate transmite. Medicii spun că de vină este proasta deprindere de a nu ne spăla pe mâini. Câteva simptomă ne anunță că suntem deja bolnavi.Este vorba despre PARAZIŢII intestinali, care  pot declanşa o infecţie gravă în organism dacă nu sunt  luate măsuri. 

Trăiesc fie în sânge, ţesut, intestine, fie în sistemul limfatic şi se hrănesc şi supraviţuiesc cu resurse din organismul nostru.

Paraziţii se transmit cel mai adesea prin alimente, dar şi prin fecale, apă, animale, muşcări de insecte, transfuzii.

Exista numeroase tipuri de paraziti care infectează oamenii provocând boli, printre aceştia  bacteriile, acarieni, giardia lamblia, giardioza, oxiuroza.

Anumite  simptome vă pot anunţa prezenţa paraziţilor în organism, printre acestea, constipaţiile, diareea, balonarea, flatulenţa, colonul iritabil, dureri articulare sau musculare, anemia, alergia, afecţiuni ale pielii,nervozitatea, tulburările de somn, oboseala, scăderea imunităţii, gust neplacut in gura si respiratie urat mirositoare.

Deoarece se pot multiplica în organismul uman, este suficient doar unul singur pentru a se declanşa o infecţie gravă.

Bolile parazitare sunt puse de medici pe seama “mâinilor murdare”, este deci  bine să vă învăţaţi  cu respectarea principalelor reguli de igienă: spălatul pe mâini după toaletă şi înainte de fiecare masă.

Medicul este singurul în măsură să decidă care este cel mai bun tratament medicamentos în urma confirmării existenţei unui parazit.

La acesta puteţi adăuga şi câteva metode naturale care pot stopa dezvoltarea paraziţilor: o alimentaţie bogată în fibre, dar săracă în dulciuri, sucuri şi lactate, suplimente pe bază de vitamina C (pentru întărirea sistemului imunitar), o dietă care să includă morcovi, seminţe (de dovleac în special), usturoi (în măsura în care acesta este tolerat de stomac) şi multă apă, care favorizează eliminarea paraziţilor.

10 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook