Sari la conținut

Suntem bolnavi și pentru că REFUZĂM terapii și vaccinuri?

Refuz - Pixabay

Din cuprinsul articolului

Suntem bolnavi și pentru că REFUZĂM terapii și vaccinuri? Reticența la tratamente și la vaccinuri ce pot preveni boli grave și pot salva vieți, ne costă scump.

Românii nu sunt foarte deschiși la noile terapii, inclusiv în ceea ce privește vaccinarea, spune dr. Adrian Wiener, Vicepreședinte Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților. no - pixabay

”Persoana sechelară după un accident vascular cerebral sau cea cu insuficiență cardiacă, cu plămâni de stază este cu o biologie fragilă, este foarte  sensibil la aceste tipuri de infecție.

Iar infecția cu pneumococ poate să să fie momentul final al unei persoane, care ar putea de altfel să trăiască mulți ani cu tratarea acestor patologii.

Este importantă această prevenție prin vaccinare a bolilor care pot fi prevenite. Sunt astfel de vaccinări adresate oamenilor adulți, nu copiilor.

REFUZ - pixabay

Există acest concept de vaccinare pe întreaga durată a vieții, tocmai pentru a prinde toate toate aceste riscuri și componente, dar din păcate n-a intrat în uzanța în uzanța tuturor pacienților.

Se recomandă selectiv, inconstant și dinspre spitale, și dinspre medici, mai ales dinspre medicii de familie, unde accesul este este”, a declarat dr. Adrian Wiener la DC Medical, în cadrul dezbaterii online: „Știi cât mai are de trăit inima ta?”

Ne vaccinăm doar ca să mergem la mall?

Medicul a amintit și reacția multor români la campania de vaccinare din timpul pandemiei de coronavirus, când deja România se împărțise în două tabere.

De altfel, unii s-au vaccinat abia  după ce au fost impuse anumite restricții. A crescut interesul pentru vaccinare când doar așa se putea intra în mall…

Medicii atrag atenția că prevenirea bolilor, chiar și prin vaccinare, trebuie să fie un obiectiv de sănătate publică.

”Dorința pacientului de a de a se vaccina este în continuă prăbușire în România, mai ales după lunile de intoxicare agresivă, dinspre dinspre antivacciniști, în perioada perioada COVID.

Deci lucrurile sunt grevate de mai multe probleme, dar sigur este o soluție și una dintre componentele care, care dau viață, dau ani de viață acestor pacienți.

Bineînțeles, orice prevenire a unei boli care poate fi prevenită este un obiectiv de sănătate publică”, a mai spus medicul Adrian Wiener.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel