Sari la conținut

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

stres
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de o cunoscută platformă online.

Potrivit sondajului aproape jumătate dintre angajații români sunt mulțumiți de locul lor de muncă și de salarii, dar le lipsește sentimentul de împlinire.

Este vorba în special de femei cu venituri peste 5.000 de lei, din categoria de vârstă 35-45 ani și cu copii acasă.

Suntem tot mai stresați și nefericiți la locul de muncă

Pe de altă românii cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani și cu venituri sub 3.000 de lei sunt nemulțumiți de locul lor de muncă din cauza salariului mic și a stresului mare.

Și tot mai mulți se plâng de burnout, o problemă frecventă printre angajați. 65% dintre angajați au observat colegi afectați de sindromul burnout la locul de muncă, adică ajunși la epuizare fizică sau psihică, potrivit stirileprotv.

Cei mai afectați sunt reprezentanții Generației Z, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, dar și angajații de peste 45 de ani cu salarii peste 5.000 de lei. Sătui de muncă până peste cap, 40% dintre angajați pleacă în concediu de odihnă, își petrec timpul liber în oraș sau la shopping, ori pur și simplu ascultă muzică.

22% s-au gândit să-și schimbe locul de muncă, în timp de 12% își îneacă amarul în alcool și numai 8% au apelat la un serviciile unui terapeut sau psiholog.

Sondajul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 24 aprilie – 3 mai 2024 pe un eşantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet, din mediul urban.

Mărimea eşantionului a fost de 1005 respondenţi (dintre care 895 respondenţi lucrează), iar eroarea maximă de eşantionare este +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel