marți, decembrie 6, 2022

Zeci de pensionari au păcăliți că sunt grav bolnavi de o clinică privată. Pretinşii medici le-au luat victimelor zeci de mii de lei pe aşa zise aparate minune. De la zi la zi apar noi mărturii şi reclamaţii ale bătrânilor păcăliţi.

Vasile Fotescu are 87 de ani şi a fost păcălit de reprezentanţii clinicii cu aproape 10.000 de lei. Bătrânul a fost racolat de aşa-zişii specialişti pe stradă.

Te-ar mai interesa: Șofer de ambulanță, înjunghiat în casa celui pe ca...

”Nicio analiză, niciun medic. Am stat de vorbă cu un fizioterapeut. Mi-a recomandat concentratorul ăsta de oxigen, salteaua cu infraroşu, lampa cu polarizare şi salteaua cu swarovski. La încheietura mâinii, un tratament cu laser,” a declarat, pentru observatornews, Vasile Fotescu, in una dvictime.

Bărbatul şi-a dat seama rapid că aparatele cumpărate sunt pe cât de scumpe, pe atât de inutile.

Sunteţi în prag de moarte şi vă puteţi salva printr-un aparat

Vasile Fotescu, victimă: Nu mi-au spus decât că totul e bine. Nu m-am simţit mai bine. Nu mă simt prea bine cu capul, am pierderi de echilibru.

După aceeaşi reţetă a căzut în capcana medicilor impostori şi Elena Paladi. Femeii i s-au promis investigaţii medicale. Analizele i-au adus o veste groaznică.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Elena Paladi, victimă: Sunteţi în prag de moarte şi vă puteţi salva printr-un aparat. Era vorba de 15.000 de lei şi nişte bănuţi. M-au trimis cu el acasă. N-am făcut nimic, nu l-am deschis. M-am dus la ei pentru rezilierea contractului.

După ce că le luau banii, medicii îi determinau pe oameni să creadă şi că starea lor e gravă pentru a le vinde aparatele „minune” la preţuri supraevaluate, şi de 10 ori. Spre exemplu, un concentrator de oxigen îl vindeau cu 15.000 de lei, în condiţiile în care pe piaţă nu depăşeşte 4000 de lei. Iar pentru un aparat laser care pe piaţă costă 500 de lei, aceştia cereau 5.000 de lei.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Oamenii legii au închis clinica

Ingrid Radu, avocat: Li s-ar fi indus faptul că sunt foarte bolnavi, foarte bolnavi şi că fără aceste aparate nu ar mai supravieţui.

Când au aflat de ancheta poliţiei, oamenii s au dus la sediul firmei să ceară socoteală.

Am dat şi eu 10 milioane. Pentru ce? Pentru un filtru din ăla de apă şi pe un aparat de îl pui la mână, 60 de milioane.

Anchetatorii au închis ieri clinica şi i-au săltat pe capii reţelei.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

Firma călcată de poliţişti, Univa Weellness, apare în datele de la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în mai 2021, are cifră de afaceri zero şi are administrator pe Bogdan Ionescu. Asociat unic este un cetăţean maghiar, care mai are alte nouă firme înfiinţate în România între anii 2017 – 2022.

La opt dintre ele administrator este tot Bogdan Ionescu, iar sediile sociale şi punctele de lucru sunt în Bucureşti şi Braşov. Administratorul este însă la rândul său patron. Are propria firmă, în judeţul Argeş, cu domeniu de activitate comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Aceeaşi clinică a mai fost în vizorul anchetatorilor în 2020 pentru acelaşi tip de înşelăciune.

La momentul respectiv poliţiştii au făcut percheziţii la sediul firmei care se afla aici în zona Gării de Nord şi au plasat sub control judiciar 27 de persoane. Clinica a fost închisă, dar a fost deschisă un an mai târziu sub un alt nume.

Clinica a fost reclamată de opt persoane la ANPC în ultimii doi ani. Celelalte au fost direcţionate către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor medicale. Reperezentanţii insituţiei spun că urmează să anunţe rezultatele controlaleor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private