joi, iunie 1, 2023

Pentru a ajunge și a te menține la greutatea dorită şi pentru o stare bună a sănătăţii, vara trebuie consumate din belşug o serie de alimente de sezon.

Iată topul aliaţilor de vară ai siluetei:

Castravetele – conţine doar 10 calorii pe 100 de grame şi 96% apă, fiind foarte bun pentru hidratare. În plus, conţine fibre, foarte utile pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

Te-ar mai interesa: Ce cauzează un atac de cord? Atenție! Bărbații sun...

Pepenele galben (48 de calorii/100 de grame) – este diuretic, bogat în fibre, fiind un laxativ natural foarte eficace. Conţine mult caroten (antioxidant). Bogat în apă, hidratează şi împrospătează organismul.

Ridichile roşii (15 calorii/ 100 de grame) – conţin mult sulf, bun pentru stimularea digestiei, dar şi fibre şi vitamina C.

Piersicile (40 de calorii/ 100 de grame) – sunt hidratante, conţinând 87% apă. Conţin antioxidantul provitamina A şi foarte multe fibre, utile pentru digestie.

Dovleceii (15 calorii/ 100 de grame) – sunt bogaţi în minerale şi oligoelemente, magneziu şi calciu. Conţinutul mare de fibre ajută digestia. A se evita însă combinarea lor cu smântână, de exemplu.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...

Menta – posedă proprietăţi de stimulare a aparatului digestiv. După o masă copioasă, se recomandă o infuzie de mentă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private