joi, ianuarie 27, 2022

Super-alimente care pot ajuta la prevenirea cancerului. Consumați aceste super-alimente pentru a vă suplimenta șansele de a ține departe cancerul și de a vă maximiza sănătatea.

Un castron plin de broccoli verde aprins aburit. Spui fie “Da!” – sau „Unde este dublul cheeseburger?” Dar știi că broccoli este bun pentru tine, mai ales fără brânză topită. Întrebarea este, cât de bine? Și mai mult la obiect, poate – sau orice alimente – pot ajuta la prevenirea bolilor, cum ar fi cancerul?

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

Răspunsul este da – unele alimente prezintă proprietăți de combatere a cancerului, deși nimeni nu este încă capabil să spună că un aliment sau altul poate preveni sau opri cancerul în evoluția. Cu toate acestea, o mulțime de cercetări sugerează că o dietă sănătoasă generală, plină de fructe și legume colorate, este cheia pentru a ține la distanță boli de inimă, diabet și cancerul.

Antioxidanți, fitochimicale și cancerul

Ați auzit de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, licopenul și betacarotenul, care se găsesc în multe fructe și legume. Studiile sugerează că persoanele care consumă mese bogate în fructe și legume prezintă un risc mai scăzut de cancer.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe toți cei care au făcut doza a t...

O varietate de substanțe chimice din plante cunoscute sub numele de fitochimicale par, de asemenea, să protejeze celulele de compușii dăunători din alimente și din mediu, precum și să prevină deteriorarea celulelor și mutațiile, spune Jed W. Fahey, ScD, MS, profesor asistent la Johns Hopkins Bloomberg Școala de Sănătate Publică și Școala de Medicină, care studiază modul în care legumele crucifere ajută la protejarea împotriva bolilor.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele s...

Deci, ce alimente ar trebui să încărcați pentru a oferi corpului dvs. cele mai mari șanse de a vă îndepărta de cancer?

Usturoi: Respirație urât mirositoare, dar super sănătos

Cine a crezut că respirația de usturoi ar fi bună pentru tine? Aceiași compuși ai sulfului care provoacă acel miros pot, de asemenea, să oprească formarea de substanțe cauzatoare de cancer în corpul dumneavoastră, să repere reparația ADN-ului și să distrugă celulele canceroase.

Te-ar mai interesa: Detaliul jenant care a determinat-o pe Kim Kardash...

Vreau mai mult? Usturoiul luptă împotriva bacteriilor, inclusiv a H. pylori (cea legată de unele ulcere și cancer de stomac), iar cercetările sugerează că reduce riscul de a dezvolta cancer de stomac, colon, esofag, pancreas și sân.

Pentru a obține cele mai multe beneficii, curățați și tocați cățeii de usturoi și lăsații să stea 15 – 20 de minute înainte de gătit. Acest lucru activează enzimele și eliberează compușii care conțin sulf care au cel mai mare efect protector, spune Colleen Doyle, MS, RD, director general de nutriție și activitate fizică la Societatea Americană a Cancerului.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

Broccoli: centrală fitochimică

„Mănâncă-ți broccoli-ul”, spunea mereu mama. Ea avea dreptate. Broccoli și alte legume crucifere, cum ar fi varza și conopida, conțin fitochimicale numite glucozinolați, care produc enzime de protecție care sunt eliberate atunci când mestecați legumele crude.

Broccoli și verii săi sunt cei mai protectivi împotriva cancerelor de prostată, plămâni, colon, sân, vezică urinară, ficat, gât, cap, gură, esofag și stomac, potrivit unei revizuiri a sutelor de studii clinice efectuate pentru Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului și Institutul American pentru Cercetarea Cancerului și alte studii.

Roșii: armă potențială împotriva cancerului de prostată

Culoarea roșie a roșiilor face ca o culoare suculentă, coaptă să fie greu de rezistat – și le face o armă potențială împotriva cancerului de prostată și a bolilor de inimă. Această nuanță roșie provine dintr-un fitochimic numit licopen, un puternic antioxidant, care este cel mai concentrat în roșii. Mai multe studii sugerează că o dietă bogată în licopen este legată de un risc redus de cancer de prostată.

Căpșuni: bogate în antioxidanți

Fructele de pădure adună onoruri de luptă împotriva bolilor, precum copiii din sport colectează trofee: se tot înmulțesc. Cercetările indică o posibilă protecție împotriva bolilor de inimă și a declinului memoriei, precum și a cancerului. Într-un studiu recent, extractele de fructe de pădure au încetinit creșterea celulelor canceroase; în special, extractele de căpșuni și zmeură neagră au avut cel mai mare impact asupra celulelor canceroase ale colonului.

Morcovi: Cel mai ușor de mâncat

Una dintre cele mai ușoare legume de iubit, morcovii sunt plini de substanțe nutritive care luptă împotriva bolilor. Acestea conțin beta-caroten, care conform oamenilor de știință, pot proteja membranele celulare de deteriorarea toxinei și pot încetini creșterea celulelor canceroase. Morcovii livrează și alte vitamine și fitochimicale care ar putea proteja împotriva cancerelor de sân, gură, faringe, laringe, esofag și stomac.

Spanacul: o sursă super carotenoidă

Poate ai auzit că luteina, un antioxidant, este bună pentru ochii tăi. Cercetarea nu este confirmată în niciun caz, dar ar putea juca și un rol în protejarea împotriva cancerului.

Spanacul este bogat în luteină și zeaxantină, carotenoizi care îndepărtează din corp moleculele instabile numite radicali liberi înainte de a le deteriora. Se găsesc în spanac și în alte legume cu frunze de culoare verde închis, iar unele studii arată că ar putea proteja împotriva cancerului de gură, esofag și stomac.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private