Sari la conținut

Super-alimente în lupta împotriva CANCERULUI de colon, plămâni și stomac

cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proteina care prezice riscul de cancer și diabet

Stilul de alimentație are un rol foarte important în cazul cancerului, una dintre cele mai importante probleme de sănătate. În cazul acestei boli, ce mănânci este la fel de important ca și cantitatea de hrană pe care o consumi.

Dacă doriți să vă protejați organismul împotriva cancerului, trebuie să aveți întotdeauna aceste alimente miraculoase acasă. Printre acestea se numără și hreanul.

Super-alimente în lupta împotriva CANCERULUI de colon, plămâni și stomac

Leguma care previne cancerul este bogată în nutrienți: Calciu, Fibră dietetică, Folat, Mangan, Magneziu, Potasiu, Vitamina C și Zinc. Ea ajută la prevenirea cancerului de colon, plămâni și stomac.

Originar din Europa, această legumă a fost folosită în medicina traditional, în numeroase remedii, fie ca extract (sub forma unui ulei), fie sub forma uscată sau sub forma de radacină proaspata. În trecut, hreanul era folosit pentru a trata infecțiile urinare, afectiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrita si intinderile musculare.

Această legumă conține o cantitate mare de sinigrină, un compus din clasa glucozinolaților, cu proprietăți în combaterea cancerului. Activează enzimele implicate în detoxifierea moleculelor cauzatoare de cancer. Când sunt preparate, enzimele din hrean se combină cu glucozinolații și se descompun în compuși benefici din punct de vedere nutrițional. Tipul și cantitatea de glucozinolat variază în funcție de mărimea și calitatea rădăcinii de hrean.

Hreanul ajută și la contractarea vezicii biliare

Singrina este utilă în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului. Peroxidaza, o altă enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.

Hreanul ajută și la contractarea vezicii biliare și evacuarea bilei, un aspect cheie al procesului digestiv care ajută la menținerea întregului sistem sănătos. Nivelurile ridicate de sulf ale hreanului ajută la curățarea sinusurilor și la îndepărtarea mucusului. În plus, biocompușii din hrean pot ajuta la circulația facială și pot favoriza drenajul.

Contraindicații

Hreanul are însă și o serie de contraindicații. El nu este considerat a fi sigur pentru a fi administrat copiilor mici, cu varste sub 4 ani, atunci cand este consumat pe cale orala, deoarece poate cauza probleme digestive. Nu se recomanda sa se consume hrean in cantitati mari, pe cale orala, daca persoana este insarcinata sau alapteaza. Tinctura de hrean nu este considerata un remediu sigur daca este folosita in mod regulat ori in cantitati mari, deoarece poate provoca pierderea sarcinii.

Pentru ca hreanul poate irita sistemul digestiv, nu se recomanda folosirea lui la persoanele cu ulcer la stomac, la pacientii boli inflamatorii intestinale, la cele cu infectii sau alte afectiuni ale tractului digestiv.

Pe lângă hrean, există și alte alimente care ajuta corpul sa lupte cu cancerul. Uite care sunt:

Fructe de padure

Zmeura, murele, afinele, dar si capsunile contin concentratii mari de fitochimicale numite antocianine, care incetinesc dezvoltarea celulelor premaligne. Aceste fructe protejeaza organismul si impotriva bolilor de inima si au efect antiinflamator, potrivit sfatulmedicului.ro.

Rosii

Acest fruct suculent este cea mai buna sursa de licopen, un antioxidant puternic cunoscut pentru prevenirea formarii anumitor tipuri de cancer. Acesta reduce, de asemenea, riscul de boli de inima si este un anti-inflamator natural.

Licopenul este eliberat atunci cand rosiile sunt fierte, de aceea rosiile conservate au concentratii mai mari de licopen decat cele proaspete.

Nuci

Nucile contin fitosteroli, care blocheaza receptorii de estrogen din celulele cancerului de san, incetinind ritmul de crestere a celulelor.

Usturoi

La fel ca si ceapa, prazul si arpagicul, usturoiul ajuta la combaterea cancerului de stomac si de esofag si reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Printre compusii usturoiului care lupta impotriva cancerului se numara quercitina, alicina si compusii organosulfurati.

Fasole

Consumul regulat de fasole cu bob negru sau albastru, care contine o cantitate importanta de tirozina si lizina, s-a constatat ca reduce semnificativ incidenta cancerului de colon, dar si a cancerului de san.

Morcovi

Aceasta leguma este o sursa bogata de beta-caroten, un antioxidant care ajuta la incetinirea dezvoltarii celulelor canceroase. Morcovii contin falcarinol si falcarindiol, pesticide naturale despre care oamenii de stiinta cred ca au un rol suplimentar in lupta impotriva cancerului.

Ceai verde

Ceaiul verde are abilitatea de a opri cresterea tumorilor canceroase. Flavonele si vitaminele din ceaiul verde inhiba cresterea tumorilor maligne, dar impiedica si aparitia acestora. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel