Sari la conținut

Super-spaghetele – reduc riscul bolilor cardiovasculare

Două universități italiene în colaborare cu Universitatea Granada din Spania au făcut o descoperire uimitoare în domeniul gastronomiei. Ele au creat niște super-spaghete, care sunt cu mult mai sănătoase și care chiar ajută la reducerea bolilor cardiovasculare.

Acest tip de paste sunt elaborate din făină funcționale, adică, procedura folosită la obținerea acestei făini permite divizarea produsului măcinat în diferite fracțiuni fără să-i altereze proprietățile, explică Cercetătorul șef, Ana María Gómez Caravaca pentru Agerpres.

„Comparând produsul final obținut cu produsele deja prezente pe piață, am observat că pastele noastre sunt mai bogate în beta-glucan”, a explicat autoarea principală a studiului care a precizat că aceste „super-spaghete” pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Cercetările au permis obținerea a două tipuri de paste – una bogată în antioxidanți și una bogată în proteine.

A.

Sursa – Agerpres

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel