Categories: Ştiri sănătate

Superalimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în sezonul rece! Stimulează sistemul imunitar și întăresc organismul

Superalimentele sunt pur și simplu alimente care oferă multe beneficii și elemente nutritive pentru corpul tău, într-o singură doză. Cu toate că produsele din timpul verii conduc lista superalimentelor, sunt câteva tipuri de fructe, legume și ierburi aromatice după urma cărora poți beneficia, în timpul iernii.

Potrivit WebMD, superalimentele sunt tipuri de produse esențiale care au un conținut ridicat de substanțe nutritive, spre deosebire de alte alimente obișnuite în care se regăsesc numai câteva substanțe hnănitoare. Acestea stimulează sistemul imunitar și întăresc organismul, precum și funcționarea normală a acestuia. Toate beneficiile vin, de asemenea, odată cu un număr redus de calorii. Iată ce superalimente poți consuma în această iarnă, începând de acum!

Merișoare

Un pahar mare de merișoare reprezintă doza suficientă care să îți ofere beneficiile miraculoase ale acestor fructe. Acestea sunt bogate în vitamina C, fibre și antioxidanți. De asemenea, merișoarele conțin fitochimicale ce ajută la prevenirea infecțiilor urinare, ulcerelor gastrice, afecțiuni ale gingiilor și pot îmbunătăți sănătatea inimii.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles face parte din categoria legumelor crucifere. Acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a preveni bolile cronice și inflamația, datorită conținutului mare de antioxidanți. Varza de Bruxelles  este bogată în fibre, proteine, vitamina C și acid folic.

Ceaiul

Indiferent de ceaiul ales, acesta poate aduce o multitudine de beneficii sănătății tale. În urma numeroaselor studii, ceaiurile pot conține antioxidanți ce îmbunătățesc sănătatea inimii, previn anumite forme de cancer și afecțiuni neurologice. De asemenea, acestea stimulează metabolismul și, consumat în mod natural și fără îndulcitori, acesta conține 0 calorii.

Kiwi

Cu toate că nu este la fel de popular ca în timpul verii, acest fruct poate fi găsit și în sezonul rece. Doi kiwi au de două ori cantitatea de vitamina C a unei portocale, mai mult potasiu decât o banană și conținutul de fibre a unui bol întreg de cereale integrale. De asemenea, toate aceste beneficii vin odată cu un consum redus de calorii, o porție de kiwi (2 fructe) având aproximativ 100 de calorii.

 

Recent Posts

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

15 minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

45 de minute ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

o oră ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

2 ore ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic